Kitap Okuma Yarışmaları 2026

Bu sayfada kitap okuma yarışması kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz. Genellikle öğrenciler için düzenlenen bu yarışmalar, umarız ki edebiyat dünyamız için yararlı olacaktır. Unutmayın okumak güzeldir.

TÜGVA Kitap Kurdu Kitap Okuma Yarışması

🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 14 Şubat 2027

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 1 Milyon 100 Bin TL'dir.

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Türkiye genelinde 81 ildeki ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

Yarışma başvurusu devam ediyor...

TÜGVA'nın ortaokul öğrencilerine yönelik Kitap Kurdu Kitap Okuma Yarışması'nda son başvuru 14 Şubat 2027, birincilik ödülü 250 bin TL.


Kitap okuma yarışmaları, yazma değil okuma alışkanlığını teşvik etmeyi amaçlayan bir yarışma türüdür. Katılımcılardan genellikle önceden belirlenmiş bir kitap listesinden seçim yaparak okudukları eser hakkında bir sunum, kompozisyon veya soru-cevap testi yoluyla bilgi ve yorum becerilerini göstermeleri istenir.

Bu yarışmaları en sık okullar, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve halk kütüphaneleri düzenler; katılımcı profili büyük ölçüde ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerdir. Bazı yarışmalar bir dönem boyunca en çok kitap okuyan öğrenciyi ödüllendirirken, bazıları tek bir kitap üzerine derinlemesine bir değerlendirme ister.

Değerlendirmede okunan eserin kavranma derinliği, yorum becerisi ve bazı yarışmalarda yazılı ifadenin kalitesi öne çıkan kriterlerdir. Ödüller genellikle kitap, sertifika ve okul içi tören şeklindedir.

Geçmiş Edebiyat Yarışmaları