hayvanat bahçesi macerası

9. Şerzan Kurt Öykü Ödülü


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 15 Eylül 2019

Yarışma başvurusu bitti!

9. Şerzan Kurt Öykü Ödülü

Eğitim Sen Batman Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Şerzan Kurt öykü ödülleri yarışmasına başvurular başladı.

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde, Muğla’da yaşanan öğrenci olayları sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şerzan Kurt anısına Eğitim Sen Batman Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen öykü ödülü yarışmasının başvuruları başladı. Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan yarışmanın amacının edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek olduğu belirtildi.

KATILIM KOŞULLARI

  1. Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet vs.) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler.

  2. Yarışmanın dili Kürtçe ve Türkçedir. Her dilde ayrı ödül verilecektir. Jüri uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir.

3.Öykü, özgeçmiş, iletişim bilgileri ve fotoğrafı da içeren bir maille serzankurt2011@gmail.com adresine gönderilmelidir. Son katılım tarihi: 15 Eylül 2019’dur.

  1. IX. Şerzan Kurt Öykü Ödülü’nün sonuçlanmasının ardından hazırlanacak kitapta Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verilecektir. Yarışmaya eser gönderenler bu hükmü kabul etmiş sayılacaktır.

  2. Sonuçlar basın yoluyla açıklanacak olup, ödüller 9 Kasım 2019’da gerçekleştirilecek bir etkinlikle verilecektir.

  3. Ödül, kurum tarafından verilecek bir plakettir. Para ödülü verilmemektedir.

KÜRTÇE ÖYKÜ İÇİN SEÇİCİ KURUL

Şener Ozmen, Îrfan Amîda, Gulgeş Deryaspî, Bahoz Baran, Weysel Tirpan, Mehmet Çakmak ve Omer Kurt (Şerzan KURT’un babası. Oy kullanmayacaktır.)

TÜRKÇE ÖYKÜ İÇİN SEÇİCİ KURUL

Aslı Perker, Ayşegül Tözeren, Belma Fırat, İrem Uzunhasanoğlu, Şengül Can, Zeynep Uzunbay ve Nejla KURT (Şerzan KURT’un annesi. Oy kullanmayacaktır.)

EĞTİM SEN BATMAN ŞUBE YÜRÜTME KURULU

Başvuru için


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası