hayvanat bahçesi macerası

Mevlana Liselerarası Şiir Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 8 Kasım 2019

✉️ Yarışmanın katılım şekli: EPosta

Yarışma başvurusu bitti!

Mevlana Liselerarası Şiir Yarışması

Bizlere farklı gönül pencereleri açan büyük alimlerimiz,düşünürlerimiz eserleri ve felsefeleri ile bize emanettir. Onlara sahip çıktığımız yaşattığımız sürece maneviyatı korunmuş güçlü bir toplum olarak ayakta kalabiliriz. Bu kapsamda çocuklarımıza Mevlana sevgisini aşılamak ve gönüllerindeki Mevlana’yı bulmak adına bu yarışmayı düzenlemekteyiz. Yarışma 81 ilde liseler arasında düzenlenmektedir.

Katılım Koşulları: Yarışmanın konusu Mevlana başlığı altında serbesttir. Her yarışmacı yalnız 1 eserle yarışmaya katılabilir. Daha önce ödül almış olanlar katılamaz. Eser 3 A4 sayfasını geçmemelidir. (12 punto çift aralık ve Times New Roman karakteri kullanılacaktır) Yarışmacılar sadece kendilerine ait eserlerle katılabilirler. Yarışmaya katılacak eser daha önce başka bir yarışmada derece almamış olmalıdır. Yarışmaya müracaatlar 09 Eylül 2018, tarihinden itibaren (word.,pdf. formatında) mevlanasiiryarismasi@osmangazi.bel.tr adresine e-posta yoluyla yapılacaktır.Başvuru sahibine alındı mesajı gönderilecektir.Alındı mesajı almayanlar bilgi İçin 0224 270 70 42 numaralı telefona başvurabilirler. Başvuru için eser üzerinde Rumuz kullanılması gerekmektedir.Eserin üzerine yalnızca rumuz yazılacaktır. Kimlik ve iletişim bilgilerini içeren başvuru formu aynı e-mailile ikinci bir dosya olarak gönderilecektir. Başvuru formuna ve gerekli bilgilere “Facebok Mevlana Liselerarası Şiir Yarışması” sayfasından ulaşılabilir. Yarışmanın son katılım tarihi 8 Kasım 2019, Cuma mesai bitimine kadardır. Ödüller Birinciye 5000 TL, İkinciye 4.000 TL Üçüncüye 3.000 TL ve Mansiyon için de 1.000 TL (3 adet mansiyon) ödül verilecektir. Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması Osmangazi Belediyesi’nce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yarışmanın jüri üyeleri; Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Nesrin Karaca, Doç. Dr. Saadettin Eğri, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar’dan oluşmaktadır.

YARIŞMA BAŞVURU FORMU

Yarışmacının

Adı ve Soyadı Okulu Sınıfı ve Numarası Okulun Bulunduğu İl ve İlçe Okul Telefonu Danışman Öğretmenin Adı/ Soyadı Telefonu (Cep) Şiirin Adı Rumuz

Yarışmanın Sonuçları: Türkiye genelinden yoğun bir katılımın olduğu yarışmada birincilik ödülünü, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nisa Nur Tetik, isimli öğrenci kazandı. Jüri üyelerinin dereceye girenleri belirlemekte zorlandığı yarışmada ikincilik ödülü Adana Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zeynep Sude Deveci’nin olurken, üçüncülük ödülü ise Muğla Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden Yağmur Şahin’e verildi. Yarışmada mansiyon ödülü kazanan isimler ise, Zonguldak İbrahim Süheyla İzmir Fen Lisesi’nden Muhammet Furkan Davulcu, Bursa Ali Karasu Anadolu Lisesi’nden Esra Yayla ve Rize Sosyal Bilimler Lisesi’nden Emirak Uzun oldu.

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahipleri için 14 Aralık 2019 tarihinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ödül töreni düzenlenecek. Sema gösterisinin de yapılacağı ödül töreninde, dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri Dündar tarafından takdim edilecek.


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası