hayvanat bahçesi macerası

Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması 2020


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 25 Aralık 2019

✍️ Yarışmanın konusu: Serbest

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta (CD-Flash bellek)

Yarışma başvurusu bitti!


Bu ödüllü yarışma ile çocuklara, gençlere yazmayı sevdirmek, kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade edebilmelerine yardımcı olabilmek ve okumaya yönlendirmek, Öykü yazarlığının genç kuşaklarca da sürdürülmesinin teşvik edilmesi, okuyan, düşünen ve yazan bireylerin ortaya çıkmasına katkı sağlamak, özellikle toplumda dil bilincinin yerleşmesi, dilin doğru ve etkin biçimde kullanılması ve geliştirilmesini amaçlanmaktadır.

Katılım Şartları:

1-) 5-6 ve 7-8. sınıflarda (Çocuk Öykü Yarışması için) ve 9-10-11-12. sınıflarda (Genç Kalem Öykü Yarışması için) olmak, 2-) Öykünün katılımcı tarafından yazılmış olması, 3-) Öykülerin öğretmenler tarafından okunup, onaylanmış olması yeterlidir. 4-) Öyküler en fazla iki A4 sayfayı geçmeyecek şekilde, bilgisayarda yazılıp, tek nüsha olarak postayla yarışma iletişim adresine gönderilecektir. Bilgisayar bulunmayan ortamlarda, okunaklı bir yazıyla yazılmış olması kabul edilebilir. 5-) Yarışmada konu serbesttir. Her yarışmacı en fazla iki öyküyle yarışmaya katılacaktır. 6-) Öyküler bir CD’ye ( CD’nin açılıp açılmadığını, kayıt olup olmadığını mutlaka kontrol edin lütfen) ya da flash belleğe kaydedilip, evraklarla birlikte yarışma adresine gönderilecektir. 7-) Değerlendirmede öykülerin; a) Türkçe’nin dil kurallarına, b)Yaratıcılık ve özgünlüğe uygunluğu ve özellikle de c) Öykü yazım özelliklerini taşıyor olması önemlidir. Öğretmenlerin sınıf içi kompozisyon çalışmalarından derledikleri çalışmaları, öykü dışı türleri göndermemeleri önemle rica edilir. 8-) Öykülerin önceden başka bir yarışmaya gitmemiş olması, yayınlanmamış olması şarttır. Böyle bir durum tespit edildiğinde, öykü ödül almış bile olsa, ödül geri alınır. 9-) Her katılımcı yollayacağı zarfın içine: a. Şartnameye ek olarak verdiğimiz katılım formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmaları b. Kurum hesabına yatıracakları (fakir öğrencilere her sene yaptığımız kırtasiye yardımında kullanılmak üzere) 25 TL (Yirmibeş Türk Lirası’nın) dekontuyla,

25 Aralık 2019 tarihine kadar, Ş.Sema Tuncel , Özgür Pencere, Güzelyalı Mah, Uğur Mumcu Bulvarı, Severoğlu Apt. No 4/9 Çukurova Adana adresine başvurabilir.

Örneğini okullara gönderdiğimiz başvuru formu doldurulmamışsa, cd/flash açılmıyorsa,, şartnamede belirtilen kurallar dışındaki öyküler/çalışmalar yollanmışsa ve/veya bu tarihten sonraki yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sonuçlar Mart ayı içinde duyurulacaktır. 2020 senesi ödül töreni MAYIS ayında (kesin tarih daha sonra sizlere iletilecektir) Türkiye’nin saygın okullarından, İZMİT ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI Kampusunda yapılacaktır. Detaylı bilgilendirme daha sonra velilere ve okullara duyurulacaktır.

Jüri Üyelerimiz: Aysu Erden Feyza Hepçilingirler Kezban Şahin Taysun Mehmet Güler Necdet Neydim Nemika Tuğcu Neşe Doster Özcan Karabulut Tarık Günersel Zeynep Aliye

Jüri olarak okumanın her aşamasında yer alacak değerlendirme grubu: Ş.Sema Tuncel Şeyda Berk Kamuran Sungur

Ödüller Değerlendirme sonucunda dereceye giren çocuklara plaket, öykülerinin yer aldığı öykü kitabı verilecektir. Gerekli görüldüğü takdirde özel ödül verilebilir.

Katılım Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası