hayvanat bahçesi macerası

Homeros Edebiyat Ödülleri Bir Şiiri İnceleme Ödülü


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 10 Ocak 2020

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 4 Bin 500 TL'dir

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta/Kargo ya da Elden

Yarışma başvurusu bitti!


Dil, inceleme-araştırma, söyleşi ve şiir dallarında verilegelen Homeros Edebiyat Ödülleri 2020‘de Bir Şiiri İnceleme Ödülü olarak düzenlenmiştir. 2017 yılında, Kültür Bakanlığının verilerine göre, internet ortamında on milyondan fazla insan şiir yazıyor. Basılı yayında ise, ayda 3000 şiir yayımlanıyor. Bunca şiir yayımlanmasına karşın şiir sanatı (poetika) üzerine hiçbir çalışma yok. Şiir düşüncesi ağırlığı olmadan, bir şiir ağırlığının olamayacağı doğrusuna bağlı kalarak; bu alandaki eksiği gidermek amacıyla Bir Şiiri İnceleme Ödülü konulmuştur.

Katılım Koşulları Şunlardır:

  1. Ödül, herkese açıktır. Belediye çalışanları ve birinci derece yakınları, seçici kurul üyelerinin birince derece yakınları dışında herkes katılabilir.
  2. Dileyenler ortaklaşa yapacakları bir çalışmayla ödüle katılabilir.
  3. Katılımcıların 1923 sonrası (Cumhuriyet sonrası) yazılagelen Türk şiirinden seçecekleri bir şiiri inceleyeceklerdir.
  4. Ödüle katılacak incelemeler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
  5. Ödüle katılacak incelemeler için sayfa sınırlaması yoktur.
  6. Ödüle katılacak incelemeler bilgisayarda çift aralıkla yazılmış olmalıdır.
  7. Birincilik için 2000 (ikibin), ikincilik için 1500 (binbeşyüz), üçüncülük için ise 1000 (bin) Türk lirası ödül verilecektir. Seçici kurul uygun gördüğü takdirde ödülleri bölüştürebilir.
  8. Dereceye giren incelemeler ortak kitap olarak basılacak, bunun karşılığında yazarlara yirmişer kitap verilecektir. Ayrıca telif ödenmeyecektir.
  9. Ödüle son başvuru tarihi 10 Ocak 2020 günüdür. Ödül, 21 Mart 2020 Dünya Şiir Günü çerçevesinde düzenlenecek kutlama etkinliği sırasında açıklanacak ve sahiplerine verilecektir.
  10. Ödüle katılanların yaptıkları incelemelerin 5 nüshasını, özgeçmişlerini, adreslerini, email ve telefonlarını içeren bir yazı ile

“Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü” Homeros Edebiyat Ödülleri Bir Şiiri inceleme Ödülü 2020 Bahriye Üçok Bulvarı No:5 35600 Karşıyaka – İZMİR adresine APS, kargo, taahhütlü posta ile göndermeleri ya da elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Ödüle katılan çalışmalar iade edilmez. Ödül hakkında bilgi: (Ödül Sekreteryası – Sezin Erdem) Tel: 0232 399 4086 (Hafta içi 08.00 – 17.00) Seçici Kurul Üyeleri: Prof. Mehmet Yalçın Prof. Mustafa Durak İbrahim Oluklu Veysel Çolak Aslıhan Tüylüoğlu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası