hayvanat bahçesi macerası

Ben Öğretmen Olsaydım Şiir ve Kompozisyon Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 8 Kasım 2019

✍️ Yarışmanın konusu: Ben Öğretmen Olsaydım…

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Okula teslim

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Sakarya ili ve ilçelerinde okuyan ilköğretim ve lise öğrencileri

Yarışma başvurusu bitti!


Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına ilkokul öğrencilerinin şiir; ortaokul ve lise öğrencilerinin kompozisyon dallarında katılabilecekleri yarışma düzenlenecektir. Yarışmanın Konusu: İlkokul : “Ben Öğretmen Olsaydım…”(Şiir) Ortaokul ve Lise: “Ben Öğretmen Olsaydım…” (Kompozisyon)

Yarışmanın Amacı: Öğretmenin toplumdaki yerini, değerini ve saygınlığını kavratmak, Şiir ve kompozisyon yoluyla kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmek.

Yarışmanın Kapsamı: Bu şartname, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yukarıda amacı ve konusu belirtilen; yarışmaya katılacakları, katılım ve uygulamayı, başvuru ve değerlendirmeyi, yapılacak işlemleri, ödüllendirme ve yarışma takvimine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

Yarışmanın Dayanağı: Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.

Yarışmaya Katılacaklar: Şiir dalında : İlkokul Öğrencileri Kompozisyon dalında: Ortaokul ve Lise öğrencileri

Katılım Şartları: 1- Yarışma belirtilen türlerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınıflar arasında yapılacaktır. 2- Eser alıntı olmayıp tamamen özgün olacaktır. 3- Eserlerin yazımı 2 sayfayı geçmeyecektir. 4- Beyaz çizgisiz dosya kâğıdına mürekkepli kalemle veya bilgisayar ortamında yazılacak, sayfaların arka yüzü kullanılmayacaktır. (Bilgisayarda oluşturulacak yazılarda 12 punto kullanılacaktır.) 5- Yarışmaya katılımda en az 5 harf veya rakamdan oluşan bir rumuz kullanılacaktır. 6- Form- 2 ise eksiksiz olarak doldurulup üzerinde “Ben Öğretmen Olsaydım…” konulu şiir / kompozisyon yarışması ifadesi ile öğrencinin eseri için kullandığı rumuzun yazılı olduğu bir zarfa konularak eserin arkasına yapıştırılacaktır. 7- Kimlik zarfı bulunmayan veya herhangi bir yerinde katılımcının kimliğini belirten eserler, değerlendirme dışı bırakılacaktır.

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı “24 Kasım Öğretmenler Günü” Anısına İlkokul Öğrencileri Arası Şiir ve Ortaokul / Lise Öğrencileri Arası Kompozisyon Yarışması

Yarışma Takvimi: 16 Ekim 2019: Yarışmaların İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine duyurulması 08 Kasım 2019: Okul müdürlüklerince kurulacak bir komisyon marifetiyle seçilen ilk 3 eserin bir dosya içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmesi Okul müdürü, yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi verecektir. 12 Kasım 2019: İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde şiir ve kompozisyon dallarında kurulacak değerlendirme komisyonlarınca ilk 3 eserin (Adapazarı ilçesinden ilk 6 eserin) belirlenmesi 14 Kasım 2019: Seçilen eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Bürosuna teslim edilmesi 18 Kasım 2019: İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kompozisyon ve şiir dallarında kurulacak değerlendirme komisyonlarınca 1, 2, 3. dereceye giren eserlerin tespit edilmesi

Ödüller: Okul müdürlükleri kendi okulunda ilk 3’e giren, ilçe milli eğitim müdürlükleri de kendi ilçelerinde ilk 3’e giren öğrencileri ödüllendirecektir. İl genelinde ilk 3’e giren öğrenciler il milli eğitim müdürlüğü tarafından “başarı belgesi ve plaket ” ile ödüllendirilecektir. ÖDÜL TÖRENİ: İl Milli Eğitim Müdürlüğü tören tarih ve saati, yarışmada dereceye giren öğrencilerin okullarına telefon ve mail yoluyla bildirilecektir. ÖZEL İARTLAR: Eserlerin herhangi bir yayında kullanılması durumunda telif hakkı ödenmeyecek olup bu nedenle eser sahipleri herhangi bir hak iddiasında bulunamayacaktır.

İLETİİİM BİLGİLERİ: Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinlikler Bürosu Tel: 0 264 251 36 14-15 Dahili: 1338

Katılım Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası