hayvanat bahçesi macerası

Sufisin Ulusal Uzun Metraj Film Senaryo Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 1 Nisan 2020

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 30 Bin TL'dir

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta/Kargo

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Her yaştan yarışmacı başvurabilir

Yarışma başvurusu bitti!

Sufisin Ulusal Uzun Metraj Film Senaryo Yarışması

Amaç: Sinemanın başlangıç noktası olan filmin içeriğini oluşturan fikir, bizim festivalimizin ana omurgasını oluşturmaktadır. Festivalimizin ismini taşıyan Sûfi sinema film içeriklerinin, fikri belli bir bakış açısına göre senaryolaştıran sinema emektarlarının geçen yıl olduğu gibi bu yılda desteklenmesi amaçlanmaktadır. En iyi yönetmenin, en iyi yapımcının, en iyi görüntü yönetmenin seçildiği festivallerden farklı olarak senaristin bakış açısını ödüllendirme yoluna gitmektedir. Özellikle teknolojik gelişmelerin çağ atladığı şimdiki zamanda asıl değerin öz olduğunu, anlam olduğunu tüm dünyaya anlatma çabasında olan Sûfisin, Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo yarışması düzenlemeyi amaçlamaktadır.

Katılım Şartları: Konya il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışması aşağıda yer alan şartlardan oluşmaktadır. 1- Ek 1 de yer alan İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan açıklamaya uygun senaryolar bu yarışmaya başvurabilir. 2- Yarışmaya sadece ilgili senaryo üzerinde hak sahibi olan senarist başvurabilir. 3- Yarışmaya Uzun Metraj Sinema Filmine uygun senaryolar başvurabilir. 4- Senaryoyu birden çok senarist yazdığı takdirde yarışmaya yalnızca bir senarist başvurabilir. Diğer senaristlerin imzalı onayını alıp başvuru dosyasına eklemelidir. 5- Daha önce herhangi bir yarışmadan ödül almış senaryolar bu yarışmaya başvuramaz. (Kültür bakanlığı destekleri hariç) 6- Yarışmaya henüz filme aktarılmamış senaryolar başvurabilirler. 7- Bir senarist en fazla iki farklı senaryo ile yarışmaya başvurabilir. 8- Çalışma bir portre, gerçek bir hikâye gibi telif içeren konularda yazılmış ise yasal sahiplerinden izin alınıp, başvuru dosyasına eklenmelidir. Aksi halde yarışmadan elenirler. 9- Yarışmaya sadece gerçek kişiler başvurabilir. 10- Başvuruda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluluğu aranmaz ancak senaryo metinlerinin Türkçe olması gerekmektedir. 11- Senaryolar en az 90 dakikalık bir sinema filmine uygun uzunlukta (70 – 110 sayfa, Amerikan formatta, Courier New yazı fontunda, yazı fontu 11, 1,5 sayfa aralığında olmalıdır.) 12- Senaryo elektronik ortamda PDF formatında olmalıdır. 13- Uzun Metraj Sinema Film Yarışmasında yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımayan veya senaryo formatına uygun hazırlanmayan başvurular değerlendirme dışı bırakılır. 14-Ödül alan senaryo filme aktarıldığı takdirde filmin giriş jeneriğinde ve bitiş jeneriğinde T. C Kültür Bakanlığı – Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklendiği belirtilmelidir.

Başvuru: Yarışmaya katılabilmek için senaryonun yasal sahibi kendisinden istenen aşağıdaki belgeler ile birlikte başvurmalıdır. 1- Ek 2 de yer alan başvuru formunun çıktısını alıp eksiksiz doldurulup ıslak imzalı bir şekilde 2- Sinopsis ( En fazla 3 sayfa) 3- Tretman (En Fazla 15 Sayfa) 4- Senarist görüşü (En fazla 2 Sayfa) 5- Senaryo metni (70 – 120 sayfa, Amerikan formatta, Courier New yazı fontunda, yazı fontu 11, 1,5 sayfa aralığında olmalıdır. ) 6- Senaryo ve diyalog yazarından alınmış eser sahipliğine ve projede yeralacağına dair taahhütname. 7- Animasyon başvuruları için görsel hazırlık tasarımları (storyboard ve karakter tasarımları) 8- Senaristin Biyografisi ve filmografisi (varsa) 9- Senaristin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte, festival kataloğu için ) 10- Film senaryosu herhangi bir dilden Türkçeye çevrilmiş ise orijinal senaryo metni, orijinal dilinde 11- Tüm bu belgelerin birer dijital ortamda kopyası ilgili adrese gönderilmelidir. Tüm bu belgeleri tamamlayıp, bu sıraya uygun bir şekilde düzenleyip, En geç 01 Nisan 2020 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmelidir. Ömür Demirel İl kültür ve turizm Müdürlüğü Aziziye Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi No: 5 42030 / KARATAY - KONYA 0332 353 40 20-21 / Dahili Hat:151 12- Başvuran, başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu teyit eder. Senarist senaryo yarışmasına başvuruda bulunduktan sonra senaryosunu daha sonra geri çekmemeyi taahhüt eder.

Başvuru için


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası