hayvanat bahçesi macerası

QTurkey Kuantum Hikaye Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 25 Aralık 2019

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 2 Bin 250 TL'dir

✍️ Yarışmanın konusu: 2040 Yılında Kuantum Teknolojiler Hayatımızı Nasıl Etkileyecek?

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Web sitesi

❗ Yarışmadaki kısıtlar: 18- 30 yaş aralığında Teknolojik gelişmelere ve bilime ilgi duyan her Türkiye vatandaşı genç başvurabilir

Yarışma başvurusu bitti!

QTurkey Kuantum Hikaye Yarışması

Yarışmanın Amacı: Kuantum teknolojileri dünya çapında hızla gelişen ve önem kazanan bir konu. Türkiye’de de gündem olmaya başlayan bu alan üzerine gençlerin hayal güçlerini, araştırma yeteneklerini teşvik ederek; bu konuya olan ilgisini ve farkındalığını artırmak.

​Kimler başvurabilir: 18- 30 yaş aralığında Teknolojik gelişmelere ve bilime ilgi duyan her Türkiye vatandaşı genç başvurabilir Ayrıca, Başvuranların yarışmayı düzenleyen kurumlarla herhangi bir bağlantısının olmaması gerekmektedir.

Yarışma Şartları: Katılımcılardan en az 450 en fazla 1350 kelime arasında olmak üzere, yarışma başlığı üzerine hayal ettikleri şeyleri bilgilendirici, akıcı, bilimsel doğrulara dayalı Türkçe olarak göndermeleri beklenmektedir. [Başlık, özgeçmiş ve kaynakça kısımları kelime sınırlarının dışındadır, yazılarda kullanılan bilgiler için lütfen kaynak göstermeyi unutmayınız]

Gelen yazılar aşağıdaki beş kategoride değerlendirilerek sonunda ortak puanlanacaktır; Bilimsel doğruluk Okunabilirlik İlgi Çekicilik Toplumsal Fayda Özgünlük

Yarışma kapsamında gönderilen yazılardan ödül alanlar ve ödül almamış olsa dahi yarışma jurisi tarafından yayınlamaya uygun görülenler, bu yarışmayı düzenleyen ve destekleyen kurumlarca yazarların adları açıkça belirtilecek şekilde yayınlanacaktır. Yazılar gönderildiği noktadan itibaren kamuya açık sayılıp yarışmayı düzenleyen ve destek olan kurumlar tarafından bir telif talep edilmeden yayınlanabilecektir.

Ödüller: Birincilik ödülü 1000 TL, ikincilik ödülü 750 TL ve üçüncülük ödülü 500 TL’dir.

Düzenleyen Kurumlar: Bu yarışma L4Y Learning For Youth GmbH ve Gelecek Teknolojiler Derneği adına QTurkey tarafından düzenlenmektedir.

Başvuru Şekli: Yarışmaya başvurmak için katılımcıların; İki bölümden oluşan formun (https://forms.gle/z4imY4hb3gmHnk8D7) hem yarışma bölümü hem de iletişim bilgileri bölümünü eksiksiz olarak doldurmaları, Ödül kazanılması durumunda internet sitelerinde yayınlanacak şekilde, kuantum teknolojilerine duydukları ilginin sebebini açıkladıkları bir metin yazmaları, Formu (https://forms.gle/z4imY4hb3gmHnk8D7) doldurarak 25 Aralık saat 24.00’dan önce göndermeleri, gerekmektedir.

Yarışma Takvimi: Bu yarışma kapsamında katılımcılar yazılarını 28 Ağustos - 25 Aralık 2019 tarihleri arasında Başvuru Şekli‘nde belirtildiği gibi göndereceklerdir. Kazananlar 25 Ocak 2020 tarihinde Düzenleyen Kurumların sayfalarında duyurulacaktır. Ayrıca ödül kazanan ve yazısı yayınlanmaya uygun görülmüş kişiler e-posta yoluyla bilgilendirileceklerdir. Yayınlanmaya uygun görülmüş yazılar ilgili platformlara iletilecek ve düzenli olarak bu yazılar okurlarla paylaşılacaktır.

Başvuru Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası