hayvanat bahçesi macerası

1. Ulusal Uludağ Bienali Karkamış Karikatür Yarışması 2020


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 7 Şubat 2020

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 5 Bin TL'dir

✍️ Yarışmanın konusu: Karkamış Antik Kenti

✉️ Yarışmanın katılım şekli: E-Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Yarışma amatör ya da profesyonel bütün karikatür çizerlerine açıktır

Yarışma başvurusu bitti!

1. Ulusal Uludağ Bienali Karkamış Karikatür Yarışması 2020

Şartname: T.C. 2020 KARKAMIŞ YILI / ULUDAĞ BİENALİ tarafından Karkamış Antik Kenti’nin tarihsel önemine dikkat çekmek ve tanıtmak maksatlı “Karkamış Antik Kenti” konulu ulusal karikatür yarışması gerçekleştirilecektir. Yarışma Bursa Uludağ Üniversitesi’nin sanat yaşamında milat olma iddiası ile ortaya çıkan Uludağ Bienali ve 1 Kasım 2019 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Ulusanat, Egesanat, UMT, Karkamış Belediyesi, Devriâlem Para Müzesi’nin lansman törenini gerçekleştirdiği 2020 Karkamış Yılı ortaklığı ile gerçekleşecektir. İşbu organizasyon Anadolu Karikatürcüler Derneği himayesinde gerçekleşecektir.

Giriş: Madde 1: 2020 Karkamış yılı ve Anadolu Karikatürcüler Derneği tarafından 25 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen Uludağ Bienali kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde 1.Ulusal Karkamış Karikatür Yarışması düzenlenmiştir.

Amaç: Madde 2: Son yıllarda Mezopotamya coğrafyasının Türkiye sınırları içerisinde kalan bereketli hilal topraklarında arkeolojik buluntular dünyayı sarsmaktadır. Şanlıurfa/ Göbeklitepe bu iddianın en somut çalışması olmuştur. 2019 yılı bu iddiayı yerine getirmek için Göbeklitepe yılı ilan edilmiştir. Gaziantep/Karkamış Antik Kenti de Anadolu coğrafyası başta olmak üzere Dünya tarafından heyecan duyduran buluntulara ev sahipliği yapmaktadır. T.C. Sanat Tarihi Bölümü/ULUSANAT Başkanlığında yapılan çeşitli yerinde inceleme ve seminer çalışmaları sonrasında 2020 yılı Karkamış yılı ilan edilerek camianın ilgisine sunulmuştur. Karkamış Antik Kenti çeşitli mitolojik ögelerin bulunduğu rölyeflerin yeniden ortaya çıktığı kıymetli bir kazı alanıdır. Yüzyıllardır ticaretin önemli duraklarından olan Karkamış’ta tarihteki ilk yüleryüz emojisi şeklinde basında yer alarak dikkatleri üzerine çeken keşifler meydana gelmektedir. Anadolu tarihinin değişmesine gebe olan Karkamış kazısı yeniden gün yüzüne çıkarılırken dünyanın da bundan haberdar olması için karikatür yarışma ilan olunmuştur. Detaylı bilgi için: http://www.karkamis.bel.tr/ilcemiz-tarihce-3.html

Konusu: Madde 3: Yarışmanın konusu ”Karkamış Antik Kenti”dir.

Şartlar: Madde 4: Yarışma amatör ya da profesyonel bütün karikatür çizerlerine açıktır. Seçici kurul üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamaz. Madde 5: Yarışmaya çizerler en fazla 3 yapıtla katılabilirler. Madde 6: Yarışmaya gönderilen eserler orijinal çizim, dijital baskı ya da bilgisayar çıktısıyla hazırlanmış olabilir. Çizim tekniği serbesttir. Renkli ya da siyah beyaz olabilir. Ancak, eserlerin üzerinde sanatçıların imzalarının yer alması gerekmektedir. Gönderilen herhangi bir yerde yayımlanmış olabilir, ancak daha önce bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Madde 7: Yarışmaya gönderilen yapıtta “Karkamış Antik Kenti’nin tarihsel önemini yer alması” seçici kurulun dikkat edeceği başlıca husustur. Madde 8: Yarışmaya gönderilen eser ile birlikte isim, adres, telefon bilgilerinin ve kısa özgeçmişin gönderilmesi gerekmektedir. Madde 9: Yapıtların boyutları en küçük A4 (21/29,7cm), en büyük A3 (29,7/42cm) boyutunda olmalıdır. Farklı ölçüler değerlendirmeye alınmayacaktır. Madde 10: Ön elemeyi kazanan yapıtlar (sergilenmeye layık görülen) Ulusanat ve Devriâlem Para Müzesi tarafından uygun görülen diğer yerlerde sergilenebilecektir. Madde 11: Yarışmaya katılan karikatürler T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü/ ULUSANAT’ın ilgili organizasyon çapında düzenleyeceği etkinliklerde sergilenebilecek, ilgili kitap, katalog, broşür, kartpostal, web siteleri ve afişlerde yayınlanabilecek, bunun dışındaki tüm yayın hakları eser sahibinin olacaktır.

Takvim: Madde 12a: Yarışmada 1.lik , 2.lik ve 3.lük ödülü kazanan sanatçıların yurt içi otobüs geliş-gidiş ulaşım bedeli ve tören gecesi konaklaması sağlanacaktır. Yarışmacıların beraberinde getirecekleri misafirlerin masrafları kendilerine ait olacaktır. Törene katılamayanların ödülleri adresine gönderilecektir. Madde 12b: İlk duyuru Kasım 2019 Son başvuru 07 Şubat 2020 Ön değerlendirme jüri toplantısı 10 Şubat 2020 Finale kalan eserlerin ilanı 11 Şubat 2020 Sonuçların İlanı 17 Şubat 2020 Madde 12c: İlk eleme sonrasında finale kalan karikatürler 11-15 Şubat 2020 tarihlerinde internet üzerinden ilan edilecek ve itirazlar bu tarihler arasında kabul edilecektir. İtirazlar yalnız karkamis2020@gmail.com adresine yapılacaktır. Madde 12d: Gönderilecek karikatürler JPEG formatında, 300DPİ çözünürlükte ve dosya maximum 3 MB olacak şekilde karkamis2020@gmail.com adresine en geç 07 Şubat 2020 tarihine kadar gönderilmelidir.

Ödüller: Madde 13: Birinciye 2000 Türk Lirası İkinciye 1250 Türk Lirası Üçüncüye 750 Türk Lirası Mansiyon 500 Türk Lirası Mansiyon 500 Türk Lirası Ödül alan bütün eser sahiplerine anı plaketi verilecektir.

Jüri: -Karikatürist MEHMET KAHRAMAN -Karikatürist CÜNEYT ŞENYAVAŞ -Karikatürist HALİT KURTULMUŞ -Uludağ Bienali Genel Koordinatörü MERTCAN BİLGİLİSOY -Uludağ Bienali Başkanı BURHAN KURTULMUŞ.


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası