hayvanat bahçesi macerası

Engelsizsiniz Öykü Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 13 Mart 2020

✍️ Yarışmanın konusu: Engelsizsiniz

✉️ Yarışmanın katılım şekli: E-Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Yarışmaya katılmak için, Eskişehir‘de yaşamak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Yarışma başvurusu bitti!

Engelsizsiniz Öykü Yarışması

Öykü Yarışmasının Amacı:
3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında, engellilerin hayatındaki engellerle ilgili farkındalık yaratmaktır.

Öykü Yarışmasının Konusu:
Engelsizsiniz

Öykü Yarışması Katılım Koşulları:

  1. Yarışmaya katılmak için, Eskişehir‘de yaşamak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
  2. Bir kişi yalnızca 1 (bir) öyküyle yarışmaya katılabilir.
  3. Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış öyküler yarışmaya kabul edilmez.

Öykü Formatı İle İlgili Koşullar:

  1. Metin, öykü türüne uygun biçimde, Türkçe dil kurallarına uygun olarak yazılmalıdır.
  2. Öykü A4 boyutunda, 12 punto “Times New Roman” yazı karakteriyle yazılmalıdır.
  3. Öykünün uzunluğu 1,5 satır aralığıyla, en az iki (2) A4 sayfa, en fazla on (10) A4 Sayfa olmalıdır.
  4. Öykü adı ve öyküyü yazan kişinin rumuzu, öykünün başında belirtilmelidir. Öyküyü yazan kişinin adı sadece başvuru formunda yer almalıdır.

Öykü Gönderim Koşulları:

  1. Katılım koşullarının ekinde başvuru formu bulunmaktadır. Başvuruda bulunacakların formu eksiksiz doldurması gerekmektedir.
  2. Öykü ve Başvuru Formu PDF formatında oykuyarismasi@eskisehir.bel.tr adresine eposta ile gönderilecektir.
  3. Başvuru formu ıslak imzalı olarak taranmalıdır ve PDF formatında yollanmalıdır.
  4. Yarışmaya katılacak öykünün her sayfası yazarı tarafından paraflanmalıdır ve PDF formatında yollanmalıdır. Öykünün Word formatında bir kopyası da e-posta ile gönderilmelidir.
  5. E-posta gönderilerinde, iletinin ulaştığına dair teyit e-postası gönderilecektir. Teyit epostası almamış olan yarışmacıların başvurularının ulaşıp ulaşmadığından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sorumlu değildir.

Öykü Yarışması Şartnamesi:

  1. Başvuruların şartnameye uygunluğu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi öninceleme kurulu tarafından format açısından incelenecektir. Yarışmaya uygun bulunmayan eserler, seçici kurul değerlendirilmesine alınmayacaktır.
  2. Şartnameye uygun olarak ve zamanında teslim edilen aday öyküler ön elemeden geçirilerek, seçici kurul tarafından değerlendirilir. Birincilik, ikincilik ve üçüncülüğe değer görülen kişilere ödülleri, daha sonra duyurusu yapılacak bir törenle verilecektir.
  3. Yarışmaya eser gönderen her yarışmacı, yarışmaya gönderilen öykülerin telif haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak yarışmayı düzenleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olduğunu kabul etmiş sayılır. Dolayısıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yarışmaya katılan öyküler üzerinde süresiz tasarruf yetkisine sahiptir. Ayrıca yarışmaya katılan öykülerin muhafazası da süresiz ve koşulsuz olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup; yarışmaya katılanlar tarafından geri istenemeyecektir.
  4. Yarışmaya katılan eserler, yayınlanmaya değer bulunması durumunda kitap olarak yayınlanacaktır. Derece alan eserler ile derece alamayan ve dikkat çeken öyküler de hazırlanacak öykü kitabında yer alabilir.
  5. Yarışmaya katılan öyküler üzerinde, seçici kurul tarafından gerek görüldüğü takdirde editörlük çalışması yapılabilir, fazla sayıda noktalama ve yazım hatası içeren öyküler değerlendirme dışı bırakılabilir.
  6. Yarışmaya katılan öykülerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş, başkası tarafından yazılmamış, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, öykünün tümüyle kendisine ait, özgün ve başka bir yarışmada ödül alınmadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri derece ve unvan geri alınır.
  7. Yarışmanın ön inceleme kurulu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Birimidir. Seçici Kurul ise konusunda uzman kişilerden oluşturulacak ve kurul üyeleri ileri bir tarihte bildirilecektir. Seçici kurul, öyküleri rumuzları ile okuyacak, yazarların gerçek isimleri gizli tutulacaktır.
  8. Öykülerin değerlendirilmesinde konuya bağlılık, Türkçeyi kullanma gücü, kurgu becerisi, yaratıcılık, özgünlük, anlatımda akıcılık, noktalama ve yazım kurallarına uygunluk gibi özellikler aranacaktır.
  9. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne son başvuru tarihinden sonra ulaşan öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  10. Yarışma seçici kurulu kararı kesindir, itiraz edilemez.
  11. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yarışma şartnamesinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  12. Jüri kararı ile birinci, ikinci ve üçüncü öykü belirlenecek ve eğer jüri gerekli görürse, bir öyküye de jüri özel ödülü unvanını verebilecektir.

Yarışma Takvimi:
Yarışmanın Başlangıç tarihi; 03 Aralık 2019 Son Katılım Tarihi: 13 Mart 2020 (Saat 18:00) Ön İnceleme Tarihi; 16 – 27 Mart 2020 (Format ve katılım şartları açısından değerlendirilecektir.) Seçici Kurul İnceleme Tarihi; 30 Mart – 12 Nisan 2020 Sonuç Açıklanma Tarihi; 15 Nisan 2020 Ödül Tarihi; 10 – 16 Mayıs 2020 Engelliler Haftası kapsamında yapılacak bir törenle verilecektir.

Yarışma Sekretaryası:
Başvuru sahipleri, yarışma koşullarıyla ilgili bilgi almak ya da başvuruların ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi’ne ait aşağıdaki telefon ve e-posta adresinden iletişim kurabilirler. Adı Soyadı: Dalca Üreyen, Cevat Efe Tel: 0 222 255 11 00 / 1230 Adres: Arifiye mah. İki Eylül Cad. No:53 Odunpazarı / ESKİŞEHİR E-Posta Adresi: oykuyarismasi@eskisehir.bel.tr

Başvuru Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası