hayvanat bahçesi macerası

Yaratıcı Çocuklar Derneği 12. Öykü Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 13 Mart 2020

✍️ Yarışmanın konusu: Doğa ve İnsan

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta ya da E-Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Türkiye geneli Ortaokul ve Lise öğrencileri katılabilir

Yarışma başvurusu bitti!


Yarışmanın Amacı:
Öğrencilerin hayal güçlerinin ve kendilerini yazı ile ifade etme yeteneklerinin gelişmesini sağlayarak, geleceğin yazarlarının yetişmesine katkıda bulunmak.

Hedef Kitle:
Türkiye geneli resmi ve özel okullar. Ortaokul (5., 6., 7., 8. Sınıflar) ve Lise ( Hz. 9., 10., 11., 12. Sınıflar) düzeyindeki öğrenciler.

Yarışma Takvimi:
Son Katılım Tarihi:13 Mart 2020 Seçici Kurul Değerlendirmesi: 27 Mart - 15 Nisan 2020 Sonuçların Açıklanması: 25 Mayıs 2020 Ödül töreni: Yarışma Sonuçlarının açıklandığı tarihte yer ve tarih belirtilerek www.yaraticicocuklardernegi.org adresinden duyurulacaktır.

Katılım Şartları:

  1. Öyküler, A4 boyutunda, en fazla 3 sayfa, tek satır aralıklı, Times New Roman karakteri ve 12 puntoyla yazılarak hazırlanacaktır.
  2. Öykülerin, üç yazılı kopya ve CD’ye Word doküman olarak kayıtlı halde Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin Kandilli Mah. Kandilli İskele Cad. No: 3, D: 8 -34684 Üsküdar- İstanbul adresine posta ile gönderilmesi gerekmektedir. Yarışma sonrasında yazılı ve CD’ye kaydedilmiş dokümanlar iade edilmeyecektir. Dileyen katılımcılar öyküleri CD’ye kaydetmek yerine info@yaraticicocuklardernegi.org adresine her bir katılımcının etiketi ve başvuru adı ile word doküman olarak gönderebilirler. Öğrenciler başvuruyu danışman öğretmen eşliğinde yapacaklardır. Okul adı, il adı, öğrenci adı soyadı ve kişinin izni ile danışman öğretmen iletişim ve e-posta adresi belirtilecektir.
  3. Teslim edilecek basılı öykülerin arkasına 4.sayfada yer alan etiket formunu (el yazısı ile yazılmaması gerekmektedir) eksiksiz doldurularak yapıştırılması CD’ye kayıtlı öykülerde ise öykünün sonuna eklenmesi zorunludur. Değerlendirme kategori bazında yapılacağı için sınıf bilgisi mutlaka belirtilmelidir.
  4. Her öğrenci en fazla 1 öykü ile katılabilir.
  5. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı olan, cinselliği ön plana çıkaran, özgün olmayan, kopyalanmış ve yetişkin müdahalesi içeren öyküler yarışma dışı kalır.
  6. Jüri, gerektiğinde öykünün özgünlüğünü ve akışını bozmayacak küçük değişiklikler yapabilir. (kelime, noktalama vb.)
  7. Ödül kazanan çalışmalar gerektiğinde tek tek ya da kitap olarak yayınlanabilir ve/veya dernek tanıtımında kullanılabilir. Yaratıcı Çocuklar Derneği, öyküleri yayınlama hakkına sahiptir. (Eser sahibinin izni ve bilgisi olmak koşuluyla)
  8. Öyküler, 13 Mart 2020, Cuma günü, en geç saat 17:00’a kadar Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin Kandilli Mah. Kandilli İskele Cad. No: 3, D: 8 - 34684 Üsküdar- İstanbul adresine posta ile gönderilmesi gerekmektedir.
  9. “Geleceğin Yazarları” adlı öykü yarışmasına katılan yarışmacılar fotoğraflarının yanı sıra, etkinlik ve ödül töreninde çekilen kişisel fotoğraf görsellerinin yarışmayı ve düzenleyen kuruluşları tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır. (Eser sahibinin izni ve bilgisi olmak koşuluyla)
  10. Yarışmaya öykü gönderen kurum, öğrenci ve velisi yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılır. Şartnameye uymayan öyküler değerlendirmeye alınmaz.
  11. Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Jüri Üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmaya katılamaz

Seçici Kurul:
Yaratıcı Çocuklar Derneği Temsilcileri
Havva Tapa (Yönetim Kurulu Üyesi)
Zeynep Hülya Kanbay (Yönetim Kurulu Üyesi)
Yazarlar
İpek Ongun Müminoğlu
Can Göknil
Pedagog
Gülten Yörük
Ortaokul Türkçe ve Lise Edebiyat Öğretmenlerinden Birer Temsilci (Yarışmaya katılan okullardan olmamak kaydı ile)

Değerlendirme Kategorileri:

  1. Ortaokul 5-6. Sınıflar
  2. Ortaokul 7-8. Sınıflar
  3. Lise Hazırlık ve 9-10. Sınıflar
  4. Lise 11-12. sınıflar

Ödüller:
Değerlendirme yapılan her kategori için;
Yarışma Birincisine; 1.’lik kupası, madalya, katılım belgesi, yarışmanın kitabı.
Yarışma İkincisine; 2.’lik kupası, madalya, katılım belgesi, yarışmanın kitabı.
Yarışma Üçüncüsüne; 3.’lük kupası, madalya, katılım belgesi, yarışmanın kitabı.
Mansiyon Alan Öykülere; Madalya, katılım belgesi, yarışmanın kitabı.

İletişim:
Koordinatör: Havva Tapa Gsm: 0542 282 43 95 Kurum: Kandilli Mah. Kandilli İskele Cad. No: 3, D: 8 - 34684 Üsküdar- İstanbul
Tel: 0216 332 78 58 Fax: 0216 332 76 56 Gsm: 0532 437 94 06
E-mail: info@yaraticicocuklardernegi.org

Başvuru Formu - Bilgi Etiketi


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası