hayvanat bahçesi macerası

Efsane Vali Yazıcıoğlu Anısına 1. Ulusal Öykü Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 30 Nisan 2020

✍️ Yarışmanın konusu: Süper Vali Recep Yazıcıoğlu

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul kurumlarda, tüm ortaokul ve eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

Yarışma başvurusu bitti!

Efsane Vali Yazıcıoğlu Anısına 1. Ulusal Öykü Yarışması

Vali Recep YAZICIOĞLU sahip olduğu niteliklerle ve yaptığı birçok işle döneminin fark yaratan adamlarımızdan olmuştur.Bizler de bu yıl ilkini düzenlediğimiz Vali Recep YAZICIOĞLU öykü Recep YAZICIOĞLU’NUN Şahsında milletinin çağdaş ve uygar medeniyetler seviyesine yükselme mücadelesinde emek ve gönül vermiş duruşu, karakteri, iş ahlakı, dünyaya ve insana bakış açısı iie örnek biri olan, enerjisi her zaman hayranlık uyandıran. Türkiye tarihine adım ‘süper vali’ olarak yazdıran, halkadamı Recep Yazıcıoğlu’nun anmak amacındayız. Bununla birlikte yarışmamız Türk dilini doğru kullanımı, dilin estetik inceliklerini ve keşfetme yoluna Türk dilinin temsilcileri olabilecek genç yazarları teşvik ezmek düzenlenmiştir.

Öykü Yarışması Katılım Koşulları

  1. Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul kurumlarda, tüm ortaokul ve eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.
  2. Başvuru yapılan eserin. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Eğitiminiz genci amaçiarına uygun olarak, ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  3. Başvuru sahipleri en fazla bir eser ile yarışmaya katılacaklardır.
  4. Yarışmaya başvurusu yapılan eserin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve herhangib bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  5. Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımıyla ilgili yasal hak ve sorumluluklar kullanıcıya aittir.
  6. Yarışmaya başvuru yapanlar eserlerini Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu’na uygun şekilde A-4 kağıt boyutu boyutu ebadında, Times New Roman karakteriyle 12 punto büyüklüğünde sayfa kenar boşluklar her yandan 2.5 cm boşluk, her satır arası 1,5 nk ve en fazla 10 sayfa olacak şekilde Word formatında hazırlayıp dijital ortamda ve ıslak imzalı EK-1 Başvuru Formu ve Taahhütnamesi ile görev yaptıkları okul/kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Biçimsel ve teknik şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  7. Eserde yazarın kişisel bilgileri yer almayıp, kişi bilgisi yerine rumuz kullanılacaktır. Rumuz bilgisi öykünün ilk sayfasının sol üst köşesinde yer alacaktır.
  8. Eserler posta yoluyla Köprübaşı İlçe Milli Eğilim Müdürlüğü adresine gönderilecektir.

Ödüller

  1. 1’inci olan eser - 300 TL ve bisiklet
  2. 2’inci olan eser - 200 TL ve kitap seti
  3. 2’inci olan eser - 150 TL ve kitap seti
  4. Mansiyon - kitap seti
  5. Jüri Özel- kitap seti

İletişim
Akpınar Mah. Atatürk Cad. No:24 Köprübaşı/Trabzon
Telefon: 0 462 671 47 04


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası