15 Temmuz Darbe Girişimi Öykü Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 31 Mart 2020

✉️ Yarışmanın katılım şekli: E-Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Tüm lise öğrencileri katılabilir

Yarışma başvurusu bitti!


15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi, halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu engellenmiştir. O gece bütün Türkiye’de; selalarla kendine gelen, dudakları kıpır kıpır dualar okuyan bir millet vardı. İşte bu tarihi anın gelecek nesiller tarafından anımsanması milli ve dini yönüyle bir bütün olan milletin o ruhunu canlı tutmak amacıyla, Şırnak Merkez Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Türkiye geneli Lise öğrencileri arasında “15 Temmuz Darbe Girişiminde Halkın Milli Egemenliğe Sahip Çıkmasında Selaların Etkisi” adlı Öykü Yarışması yapılacaktır.

Öykü Yarışması Katılım Şartları

  1. Yarışma 81 ilde liseler arasında düzenlenmektedir.
  2. Öyküler daha önce basılmamış ve ödül almamış olmalıdır.
  3. Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve son teslim tarihinden sonra gönderilen eserler değerIendirmeye alınmayacaktır.
  4. Yarışmaya gönderilen eserlerin hukuki sorumluluğu eser sahibine aittir. Üçüncü kişilerin eserin telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda eser sahibi, uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
  5. Yarışmaya gönderilen eserlerin telif hakları eser sahibine aittir, ancak Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eser sahibinin yazılı izni dahilinde, istediği eserleri istediği şekilde kullanabilir.(yayımlanması, tiyatro gösterimi, sinema çekimi vs.)
  6. Yarışmada dereceye giren eserlerin sahipleri I Danışman Öğretmeniyle ödül törenine katılabilir.
  7. Her okul sadece 1 eser ile yarışmaya katılabilir.
  8. Her öğretmen sadece bir eser için danışman olabilir.
  9. Dereceye giren eser sahibi ve Danışman Öğretmenin ödül töreni için ilimize gelmeleri halinde otobüs ücreti, kalacak yer ve yeme içme masrafları karşılanacaktır. Dereceye girdiği halde ödül törenine katılmayanlar ödüllerinden vazgeçmiş savılacaktır.

Öykülerde Aranacak Şartlar

  1. Her yarışmacı yalnız 1 eserle yarışmaya katılabilir.
  2. Yarışmacılar sadece kendilerine ait eserlerle katılabilirler.
  3. Eserler en az 1 en fazla 4 sayfa yazılmış olmalıdır. 1.5 aralık ve Times New Roman
  4. Yarışmaya katılacak öyküler, A4 boyutunda 12 punto, karakteri ile yazılacaklardır.
  5. Öykülerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.
  6. Başvuru için eserin sol üst kısmında Rumuz ve şifre kullanılması gerekmektedir Rumuz anlamlı ve anlam taşmayan harflerden; şifre ise en az 6 (Altı) karakterden oluşan rakamlardan oluşmalıdır. Eser üzerinde rumuz ve şifre dışında herhangi bir bilgi yer alması durumunda, eser değerIendirmeye alınmayacaktır.
  7. Bu şartları taşmayan eserler değerlendirmeye alınmaz.
  8. Yarışmaya müracaatlar 02.01.2020 tarihinden itibaren (Word, pdf formatında) avzem07373@gmail.com adresine e-posta yoluyla yapılacaktır. Başvuru sahibine alındı mesajı gönderilecektir. Alındı mesajı almayanlar bilgi için: 0486 216 63 75 (dahili 16) numaralı telefona başvurabilirler.
  9. Kimlik ve iletişim bilgilerini içeren başvuru formu (EK-1), okulların resmi mail adreslerinden okulumuz resmi mail adresi olan 808364@meb.k12.tr adresine ikinci bir dosya olarak gönderilecektir. (Diğer maillerden meb.k12.tr uzantılarına mail gelmemektedir.) Başvuru formuna ve gerekli bilgilere http://ndmtal.meb.k12.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Benzer İçerikler: