hayvanat bahçesi macerası

Sosyal Bilimler Makale Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 15 Ağustos 2019

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 72 Bin 500 TL'dir.

Yarışma başvurusu bitti!

Sosyal Bilimler Makale Yarışması

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Bilim Merkezi Sosyal Bilimler Makale Yarışması (KBM-SOBİY); Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi tarafından desteklenmektedir.

HEDEF KİTLE Türkiye geneli tüm ortaöğretim (lise) düzeyindeki öğrenciler yarışmanın hedef kitlesi olarak belirlenmiştir.

KAPSAM Yarışma 5 ana alanda düzenlenecektir.

PSİKOLOJİ – SOSYOLOJİ – FELSEFE DİN – AHLAK TARİH – COĞRAFYA EKONOMİ DİL – EDEBİYAT

YARIŞMANIN İŞLEYİŞİ Öğrenciler, 5 farklı alanda hazırlanmış soru cümlelerinden bir tanesini seçerek belirtilen kurallara uygun makale yazacaklardır. Yazılan makaleler www.kbmsobiy.com web adresine belirtilen tarihe kadar yüklenecektir. Makale gönderim tarihi sonra erdikten sonra alanında uzman akademisyenler ön elemeyi geçen makaleleri ilan edeceklerdir. Her alanda ön elemeyi geçen ve ilk 10’a giren makale sahipleri danışman öğretmenleri ile Konya’da ağırlanacaktır. Öğrenciler Konya Bilim Merkezinde mülakata girdikten sonra aynı gün düzenlenecek ödül törenine katılacaklardır. Ödül töreni sonrasında Konya şehir gezisi düzenlenecek ve program sona erecektir. Konya Bilim Merkezinde yapılacak sunum ve mülakat performanslarına göre değerlendirmeler yapılacak ve yarışmada dereceye girenler son gün düzenlenecek ödül töreninde ilan edileceklerdir. Değerlendirmeler %60 makale, %40 sunum/mülakat dağılımına göre yapılacaktır.

ÖDÜLLER Her Alanda 1. Ödülü 4.000 TL Her Alanda 2. Ödülü 3.000 TL Her Alanda 3. Ödülü 2.000 TL

Her alanda 3 derece ödülü 1 mansiyon ödülü verilecektir. Mansiyon Ödülleri 1.000 TL dir. İlk üç dereceye giren danışman öğretmenlere 1.500’ er TL ödül verilecektir. Dereceye giren öğrencilere okulları ve kendi adlarına temsili olarak altın, gümüş ve bronz madalyalar verilecektir.

Güncelleme: bozuk linkler kaldırıldı


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası