2019 Gio Öykü, Roman, İllüstrasyon, Çizgi Roman Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 15 Eylül 2019

Yarışma başvurusu bitti!


Öykü Yarışması:

Yazarların dosyalarını bu tarihe kadar gioodulleri@fabisad.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Öykü Uzunluğu: En fazla 3.000 kelime

Katılım Şekli: “Öykü” kategorisinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur. Aday öykü fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerinde olmalıdır. Fantastik edebiyat tanımına büyülü gerçekçilik, şehir fantazyası, diyar fantazyası, tarihsel fantezi, masal gibi alt türlerin tümü dahildir.

Her yarışmacı bir öykü ile katılabilir. Eser Türkçe olmalıdır.

Öykü Word dosyası olarak gioodulleri@fabisad.com adresine gönderilecektir. Yarışmaya katılmak için 2 dosya teslim edilecektir. Dosyaların aynı e-postada 2 ayrı ek olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Birinci dosyada, öykünün üzerine yazar tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. Öykülerin üzerinde kesinlikle yazar ismi belirtilmeyecektir. Dosya adı olarak öykü adı ve “rumuz” verilmelidir. Örneğin öykünün adı “FABİSAD” ise “FABİSAD-Rumuz1” olarak adlandırılmalıdır. İkinci dosya, yazarın ismini, e-posta adresini, telefon numaralarını ve rumuzunu içermelidir. Dosyanın adı sadece “rumuz” olmalıdır. Örneğin seçilen rumuz “FABİSAD1” ise dosya adı “FABİSAD1” olmalıdır.

İllüstrasyon Yarışması:

İllüstrasyonların bu tarihe kadar gioodulleri@fabisad.com adresine gönderilmesi gerekiyor.

“İllüstrasyon” kategorisinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur; çizimlerin fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerine dahil olmaları yeterlidir. Her yarışmacı en fazla iki illüstrasyon ile katılabilir.

İllüstrasyon Formatı ve Büyüklüğü: JPEG formatında, en fazla 5 MB büyüklüğünde.

Katılım Şekli:

İllüstrasyonların üzerine, sahibi tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” ve illüstrasyonun ismi yazılacaktır. İllüstrasyonların üzerinde kesinlikle sahibinin adı veya soyadı belirtilmeyecektir.

İllüstrasyon ile birlikte sahibinin ismini, e-posta adresini, telefonlarını ve rumuzunu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir (Dosyaların tek e-postada, iki ayrı ek halinde gönderilmesi gerekmektedir). Bu dosyanın adı sadece “rumuz” olmalıdır. E-postanın konusuna “GIO2019 İllüstrasyon” yazılmalıdır.

Çizgi Roman Yarışması:

GİO Ödülleri 2019’da, “çizgi roman” kategorisinde yarışacak kitapların çizer veya çizer adına yayıncısı tarafından 30 Ağustos 2019 tarihine kadar duyuruda belirtilen adrese gönderilmesi gerekmektedir.

Ödül, 2019 yılı sonunda, daha sonra bildirilecek tarih ve yerde düzenlenecek törenle sahibine verilecektir.

Aday çizgi romanlar tür olarak; fantastik, korku veya bilimkurgu türlerinden en azından birinin temel gereklerini karşılamalıdır.

Katılım Şartları:

Çizgi romanın türü bilimkurgu, fantastik ve korku alanlarında olmalıdır. Kitabın ilk olarak Ocak 2015 – Haziran 2019 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerekmektedir. Daha önce başka hiçbir yerde ve formatta yayımlanmamış olması gerekmektedir. Çizgi roman, Türkçe yazılmış ve yayımlanmış; söz konusu yıllar içinde Türkiye’de faaliyet gösteren bir yayınevi tarafından basılmış olmalıdır. Ciltli eserler cilt olarak, fasikül eserler ise “storyarc” olarak değerlendirilecektir. Yarışmacılar, yarışmaya tek bir eserle katılabilirler. Kitapların 5’er adet kopyasının belirtilen adrese kargo veya kurye yolu ile ulaştırılması gerekmektedir. Kitaplar iade edilmeyecektir. Postadaki gecikmelerden ve kaybolmalardan FABİSAD sorumlu değildir. Çizerin, yazarın ve yayıncısının iletişim bilgileri de gönderiye eklenmelidir. 30 Ağustos 2019’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Roman Yarışması:

Bu sene yedincisi gerçekleşecek GİO Ödülleri 2019’da,“roman” kategorisinde yarışacak kitapların yazar veya yazar adına yayıncısı tarafından 20 Temmuz 2019 tarihine kadar duyuruda belirtilen adrese gönderilmesi gerekmektedir.

Ödül, 2019 yılı sonunda, daha sonra bildirilecek tarih ve yerde düzenlenecek törenle sahibine verilecektir.

Katılım Şartları:

Kitabın türü bilimkurgu, fantastik ve korku alanlarında olmalıdır. Kitabın Mayıs 2017-Haziran 2019 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerekmektedir. Yarışmacılar, yarışmaya tek bir eserle katılabilirler. Kitap, Türkçe yazılmış ve yayımlanmış olmalıdır. Kitap, söz konusu yıllar içinde Türkiye’de faaliyet gösteren bir yayınevi tarafından basılmış olmalıdır. Kitapların 5’er adet kopyasının belirtilen adrese kargo veya kurye yolu ile ulaştırılması gerekmektedir. Kitaplar iade edilmeyecektir. Postadaki gecikmelerden ve kaybolmalardan FABİSAD sorumlu değildir. Yazarın ve yayıncısının iletişim bilgileri de gönderiye eklenmelidir. 20 Temmuz 2019’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurular için Teslim Adresi: FABİSAD Nurtanesi Sok. Kardeşler Apt. 17/3 Abbasağa Beşiktaş- İstanbul adresine Merve Çay adına gönderilmesi rica olunur. Danışma: E-posta: gioodulleri@fabisad.com

Başvuru için


Benzer İçerikler: