hayvanat bahçesi macerası

15 Temmuz Kısa Film ve Senaryo Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 12 Temmuz 2019

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 200 Bin TL'dır

Yarışma başvurusu bitti!


15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü 15 Temmuz Kısa Film Ve Senaryo Yarışmasının Amacı Milli Şuurumuzun Gelişimine Katkı Sağlanması, 15 Temmuz İle İlgili Nitelikli İçerikler Üretilmesi Ve Demokrasi Bilincinin Güçlendirilmesidir. Yarışma Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Tarafından Düzenlenmektedir.

Yarışma Ödülleri En İyi Film Birincilik Ödülü 60 Bin Türk Lirası En İyi Film İkincilik Ödülü 50 Bin Türk Lirası En İyi Film Üçüncülük Ödülü 40 Bin Türk Lirası En İyi Senaryo Ödülü 50 Bin Türk Lirası

Katılım Koşulları a. Yarışmaya 1 Ocak 2019’dan sonra çekilmiş 15 Temmuz Darbe girişimi ve Özgürlük mücadelesi temalı Türkiye yapımı veya ortak yapımı kurmaca, belgesel, animasyon, sanal gerçeklik veya deneysel kısa metrajlı filmler katılabilir.

b. Filmler en fazla 20 dakika uzunluğunda olmalı; gösterim kopyaları DCP (flat ise 1998x1080px, scope ise 2048x858px) ya da video (Quicktime Uncompressed ya da H264 codec’li MP4) formatta hazırlanmalıdır.

c. Yarışmaya katılan filmlere herhangi bir katılım veya gösterim ücreti ödenmez.

Başvuru

Yarışmaya katılabilmek için filmin yasal sahibi olan yapımcısı başvuruda bulunur. Filmin birden fazla yasal sahibi varsa, başvuru formunda diğer yasal sahiplerin imzası ya da ek olarak yazılı onayı yer almalıdır. Yarışmaya istenen sayıda filmle başvurulabilir.

Yarışmaya başvuran filmlerin kamuoyuna tanıtılması ve yarışma kataloğunda yer alması amacıyla, aşağıdaki belgelerin 12 Temmuz 2019 günü saat 23.59’a kadar yarışma adresindeki başvuru sistemi üzerinden teslim edilmesi gereklidir.

A. Filmin youtube.com veya vimeo.com sitelerine yüklenmiş online öngösterim linki (en az 1 ay geçerli) B. Filmle ilgili teknik jenerik bilgileri (künye) C. Katalogda yer alacak Türkçe ve İngilizce kısa özet (elektronik ortamda) D. Press book, elektronik basın dosyası vb. diğer malzemeler (varsa) E. Filmden fotoğraflar (yüksek çözünürlükte, elektronik ortamda) F. Yönetmeninin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte), kısa biyografisi ve filmografisi (elektronik ortamda) G) (Gösterim kopyası altyazılı değilse) Altyazı çevirisi için diyalog listesi, İngilizce altyazı listesi H) Filmde kullanılan müziklerin lisans sözleşmeleri. I) Film içeriğine ait her türlü telif hakları belgeleri. Başvuran, başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu teyit eder. Yönetmen ya da başvuran, Temmuz ayında yapılacak olan basın toplantısıyla birlikte yarışma programı açıklandıktan sonra filmini yarışmadan çekmemeyi taahhüt eder.

Başvuruların 15 Haziran-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacağı yarışma kapsamında film dalında 2019 yılı içinde üretilmiş kurmaca film, belgesel, animasyon, sanal gerçeklik ve deneysel filmler yarışacak. Senaryo dalında ise 15 Temmuz temalı tüm özgün senaryo içerikleri kabul edilecektir. Yarışmacı adayları projelerini başvuru adresinden dijital olarak da gönderebilecek, başvuru sürecinin ardından projeler Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belirlenecek jüri üyelerince değerlendirilecektir.

15 Temmuz Kısa Film ve Senaryo Yarışması’na katılan film ve senaryoların değerlendirilmesi sonucunda, “En İyi Kısa Film” ve “En İyi Senaryo” olmak üzere iki dalda toplam 4 ödül verilecektir.

Başvuru için


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası