hayvanat bahçesi macerası

24 Kasım Öğretmenler Günü Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmaları


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 13 Kasım 2019

✍️ Yarışmanın konusu: Benim Öğretmenim

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Okula teslim

❗ Yarışmadaki kısıtlar: İstanbul'daki resmi ve özel okullarda eğitim gören öğrencisi olmak..

Yarışma başvurusu bitti!


Yarışmanın Amacı: Temel eğitim öğrencilerimizin Güzel Türkçemizin güzelliklerinden ve estetik değerlerden yararlanarak şiir ve kompozisyon türlerinin aracılığı ile öğretmenlik mesleği hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirmesini sağlamak, öğretmenlik mesleğinin önemini kavramak..

Hedef Kitle: İlkokul Öğrencileri: Resim Ortaokul Öğrencileri: Şiir Lise Öğrencileri: Kompozisyon

Yarışma Takvimi: 22 Ekim 2019 : Yarışmanın Müdürlüğümüze bağlı resmi-özel okullara duyurulması. 13 Kasım 2019 : Okullar tarafında başvuruların değerlendirilmesi ve kategorisinde birinci seçilen eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi 15 Kasım 2019 : İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından değerlendirme yapılması ve kategorisinde birinci seçilen eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Bölümüne gönderilmesi. 18 Kasım 2019 : İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Bölümünce oluşturulan komisyon tarafından ilk üçe giren eserlerin belirlenmesi. 24 Kasım 2019 Ödül Töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Saat 9.30

Koşullar: RESİM, ŞİİR ve KOMPOZİSYON: Yarışmanın tüm kategorilerinde Öğretmen teması işlenecek Resim kategorisinde 35*50cm. ölçülerinde(standart resim kağıdı), eserlerde her türlü boya kullanılabilecek(pastel, guaj, sulu boya, yağlı boya), eserler paspartulanacak ve iki mukavva arasında muhafazalı şekilde teslim edilecektir. Şiir ve Kompozisyon kategorisindeki eserler okunaklı bir yazıyla pilot veya mürekkepli kalem kullanılarak yazılacak. Şiir Tamamen orijinal ve hiçbir yerde yayınlanmamış olacaktır. İki sayfa (A4) geçmeyecektir.
İletişim Bilgileri: Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde herhangi bir isim vs. bulunmayacaktır. Eserin arka yüzüünün sol alt köşesine, öğrencinin bilgileri (adı-soyadı, ilçe adı, okul adı, sınıfı, okul telefonu ve velisinin telefonu) yazılacaktır. Jüri: Okullarda; Okul Müdürü,
İlçe MEM.’de; İlçe Milli Eğitim Şube İl MEM.’de; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı/Şube Müdürü başkanlığında, Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan Görsel Sanatlar, Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerinden veya konusunda uzman kişilerden en az üç, en çok beş kişiden juri oluşturulacaktır.

Ödüller: Açıklama 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakkları (bedelsiz olarak) yarışmayı düzenleyen kurum/birime ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olamamsı gerekir. Yarışmaya katılan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası