hayvanat bahçesi macerası

16. Dünya Çocukları Haiku Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 29 Şubat 2020

✍️ Yarışmanın konusu: Spor

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: 6 yaş üstü ve 15 yaş altında olan çocuklar katılabilir

Yarışma başvurusu bitti!


Japon Hava Yolları (JAL) Vakfı tarafından iki yılda bir dünya genelinde düzenlenen Dünya Çocukları Haiku Yarışması‘nın onaltıcısı 2019/2020 gerçekleşiyor. Derneğimiz JİKAD 13., 14. ve 15. yarışmaların Türkiye organizasyonuna destek vererek ülkemiz çocuklarının da yarışmada yer almasını sağlanmıştır. Yarışmada ilk 10 dereceye giren çalışmalar bir sonraki yıl yayınlanan Dünya Çocukları Antolojisi’nde resimleri ile beraber basılmaktadır. Ayrıca JAL Vakfı tarafından dereceye giren çalışmalara Japonya’dan değişik ödüller gönderilmektedir. Bugüne kadar yarışmamıza Adana, Bursa, Kayseri, İstanbul, Ankara,Manisa, Kastamonu gibi çeşitli illerin Bilim-Sanat Merkezleriyle yine ülkemizin değişik il ve ilçelerinden ilk ve ortaokul öğrencilerinden katılım sağlanmıştır.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları vesilesi ile 16. Dünya Çocukları Haiku Yarışması için tema olarak “Spor” belirlenmiştir. Yarışmanın başvuruları 01 Ekim 2019 – 29 Şubat 2020 tarihlerinde kabul edilecektir. 6 yaş üstü ve 15 yaş altında olan çocuklarımızın katılabileceği yarışmamızla ilgili detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Yarışmamıza gönderilen eser ülkemizde JIKAD Derneğimizin oluşturduğu juri tarafından değerlendirilmektedir. Jüri başkanlığını Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Volkan ERDEMİR hocamız yapmaktadır.

Kurallarına göre yazılan çalışmaların değerlendirildiği yarışma için, “Haiku nedir?”, “Haiku Nasıl Yazılır? benzeri içeriği http://jikad.org.tr/cocukhaikuyarismasi/2017/06/13/haiku-icin-temel-kurallar/ adresinde inceleyebilirsiniz.

Bu yıl da yarışmamızın yaygınlaşmasını temenni etmekte olup ödüllerimizi de çoğaltmayı planlamaktayız.

Kültürün evrenselliği, barışın kalıcılığı, çocukların geleceğimiz olduğu gerçeklerine inanarak bu etkinliğe destek veren Derneğimizin çalışmalarına katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Okullarınızda, çevrenizde konu ile ilgilenecek kişilerle bu içeriği paylaşmanızdan memnuniyet duyacağız. Öğrencileriyle atölye çalışmaları yaparak kurallarına uygun eserleri tarafımıza iletebilecek öğretmenlerimize de şimdiden teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.

Önemli Tarihler Bu yılki yarışmanın takvimini Japon Havayolları şirketinin bir kuruluşu olan JAL Vakfı şu şekilde planladı.

Başvuru tarihleri : 1 Ekim 2019 – 29 Şubat 2020 Çalışmaların juri tarafından değerlendirilmesi için son tarih : 1 Mart – 30 Nisan 2020 Değerlendirme raporunun JAL Vakfına gönderilmesi : 30 Nisan 2020 Dünya genelinde sonuçların JAL web sayfasından duyurulması : Haziran 2020 Ödül alan çalışmaların orjinallerinin JAL Vakfına gönderilmesi: 10 Haziran 2020 Katılımcı ülkelerde yapılacak ödül töreni : Haziran 2020

  1. Dünya Çocukları Haiku Yarışması Antolojisinin yayınlanması ve dağıtımı : Şubat 2021

Haiku Nedir, Nasıl Yazılır? Bir an yakala, fotoğraf çeker gibi o anı zihnine yerleştir, ilk satırda 5 hece, ikinci satırda 7 hece ve son satırda 5 hece kullanarak ne gördüğünü anlat ama ne hissettiğini gizle. Bunu bir anda yapmak zor olabilir, bunun için bir kaç deneme yapmak gerekebilir. Sitemizde 13-14 ve 15. yarışmanın çalışmalarını incelemek, ilk başta yol gösterici olabilir. http://jikad.org.tr/cocukhaikuyarismasi/category/sonuclar/

Başvuru için Posta Adresi : Şehir dışından gelecek çalışmalar için JIKAD, PK – 225, 35212/Pasaport-İZMİR İzmir içinde de dilerseniz posta ile dilerseniz elden teslim edebilirsiniz. JİKAD Adres : Kültür Mahallesi, Mustafa Münir Birsel Sokak No: 4/1 Kordon İş Hanı Kat:4 No: 403 Alsancak/İzmir e-mail : bilgi@jikad.org.tr

Türkiye Elemesi Her bir çalışmayı çok değerli görüypruz! Değerlendirme ise tema doğru mu, orijinal mi , haiku formuna yakın mı, ebeveyn desteği almış olabilir mi, resim çalışması titizlikle yapılmş mı gibi kriterlere göre jurimiz tarafından yapılıyor.

Kabul edilmeyen haikular: Belirtilen kurallara uymayanlar, Slogan, öğüt, tavsiye ve düz yazı ifadeler bulunanlar, Kopya olan ve başka birinin yardımıyla yazılanlar.

Başvuru Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası