hayvanat bahçesi macerası

3 Ocak Şiir Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 13 Aralık 2019

✍️ Yarışmanın konusu: 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta/Kargo

❗ Yarışmadaki kısıtlar: 18 yaşını doldurmuş olan herkes katılabilir

Yarışma başvurusu bitti!

3 Ocak Şiir Yarışması

3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu, Şiir Yarışmasının 4.sü Yapılacak Yarışmanın amacı: Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran şiirler ile Mersin’imizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını yeni nesillere, manevi bir hazla şiirsel bir anlatımla aktarmak.

Yarışma Şartları 1-Yarışmaya; Juri üyeleri ve bunların yakınları dışındaki 18 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabilir. 2-Yarışmaya gönderilecek olan eserler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın dayandığı temel görüş ve ilkelerle, Cumhuriyetin niteliklerini benimsetici ve bu görüş ve ilkelere uygun düşünce tarzına, dünya görüşüne, yaşam tarzına aykırı olamaz. Seçilen şiir içerikleri; her hangi bir siyasi görüşü övücü veya eleştirici olmamalı, müstehcen, manasız ve ticari bir gaye taşımamalıdır. Eserler Türkçe olarak yazılmalı, imla kurallarına uygun olmalı ve daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır. 3-Yarışmaya gönderilecek Şiirler A-4 sayfa büyüklüğünde 12 Punto, 1,5 satır aralığında, en az 1 en fazla 2 sayfa olacak şekilde yazılmalıdır. 4- Her yarışmacı bir tek şiirle yarışmaya katılabilir. 5-Yarışmacı, kimliğini, açık adresini, telefonunu ve kısa özgeçmişini belirten yazıyı bir zarfa koyarak eserini de ayrı bir zarfa koyup üzerine rumuz yazacaktır. Her iki zarfı alacak üçüncü bir zarfa koyacaktır. 6-Eserler elden, posta ve kargo ile teslim edilebilir. 7-Gönderilen eserlerin kitap-dergi, gazete Internet, tv ve dijital ortamlarda yayınlanma hakkı; Telif hakkı istenmeksizin, Mersin Yazarlar Derneği (MYD) ve Toroslar Belediyesi’ne aittir. Her iki kurumda ayrı ayrı bağımsız olarak yayın yapabilir. Eser sahibi yayınla ilgili her hangi bir hak iddia edemez. Gönderilen eserler iade edilmez. 8-Şiir yarışmasına son katılım tarihi 13/ 12 /2019 mesai bitimidir. Bu tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 9- Şartlarına uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 10-Yarışma sonucu 3 Ocak 2020 tarihinden önce yapılacak etkinlik ile yarışmacılara duyurulacaktır. 11-Yarışmayı düzenleyen kurumlar, her hangi bir neden göstermeksizin yarışmayı iptal edebilir. 12-Tüm yarışmacılar yukarıdaki şartları kabul etmiş olarak yarışmaya katılılar.

Yarışma Ödülleri: Birinciye, Tam Altın İkinciye, Yarım Altın Üçüncüye, Çeyrek Altın Ve Mansiyon Ödülleri…

Eserlerin Teslim Edileceği Adres: Mersin Yazarlar Derneği, İhsaniye Mah.4914 Sk. Sualp Apt. Kat:2 Da:3 Akdeniz / MERSİN İletişim: TEL: 0.324 336 76 89 / GSM: 0532.771 11 91


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası