hayvanat bahçesi macerası

Fakir Baykurt Öykü Yarışması 2020


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 2 Mart 2020

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 24 Bin TL'dir

✍️ Yarışmanın konusu: Serbest

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Elden/APS/Kargo/Kurye

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Ortaokul, lise ve 18 Yaş üstü herkes kendi yaş kategorisindeki yarışmaya katılabilir

Yarışma başvurusu bitti!

Fakir Baykurt Öykü Yarışması 2020

Herkesin bir öyküsü vardır sloganı ve edebiyatın bütünleştirici etkisi ile halkımızın okuma-yazmaya olan ilgisini artırmak amacıyla Sarıyer Belediyesi Fakir Baykurt Öykü Yarışması düzenlenmiştir.

Katılma Şartları:

  1. 1.Kategori: Ortaokul (10-14 yaş) Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler. 2.Kategori: Lise (15-19 yaş) Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler. 3.Kategori: Yetişkinler Kategorisi 1 (Ortaokul - Lise öğrencisi olmayan, 18 yaş üzeri ve bugüne kadar öykü kitabı yayımlanmamış olanlar) Adaylar yarışmaya sadece bir öyküyle katılabilirler. 4.Kategori: Yetişkinler Kategorisi 2 (01.01.2019 – 02.03.2020) tarihleri arasında yayımlanmış olan bir öykü kitabıyla katılabilirler)
  2. Yarışmacı bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişini, nüfus cüzdanı fotokopisini ve bir adet fotoğrafını küçük zarfa konularak teslim edecektir. Küçük zarfın içinde bulunan özgeçmişe adayın yaşı, açık adresi, telefon numaraları ve e-posta adresi mutlaka yazılmalıdır. Küçük zarfın üzerine sadece yarışma kategorisi yazılacaktır. Adresi ya da yaş gurubu belirlenemeyen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır. Öykülerde, öykü yazarının kimliğini belirten hiçbir bilgi bulunmayacaktır.
  3. Yarışmaya katılacak öyküler ve özgeçmiş; 12 punto ile Times New Roman karakterinde, hem kâğıt, hem de CD’ye kaydedilmiş biçimde hazırlanacaktır. Özgeçmiş, bir adet vesikalık fotoğraf ile küçük bir zarf içine konulacak olup küçük zarfın üzerinde sadece yarışma kategorisi belirtilecektir. Öyküler (5 nüsha olarak), küçük zarf ve CD büyük zarfın içine konularak tek zarf halinde teslim edilecektir.
  4. Öykü konusu serbesttir.
  5. Öykülerin uzunluğu 1,5 satır aralığıyla 5 (A 4) sayfasını geçmeyecek boyutta olacaktır.
  6. 4.Kategoride (yarışmaya öykü kitabı ile) katılacak olan yarışmacılar 5 adet öykü kitabı ile yarışmaya başvuracaktır. 5 adet öykü kitabı, 1 A4 kağıdını aşmayan özgeçmişi, nüfus cüzdan fotokopisiyle birlikte büyük zarfta gönderilecektir.
  7. Önceki yıllarda düzenlenmiş öykü yarışmalarımızda eserleri dereceye girenler bu yıl yapılacak öykü yarışmasına aynı kategoride katılamaz. Yarışmaya gönderilen öyküler ve öykü kitapları iade edilmeyecektir.
  8. Birden fazla kişi tarafından yazılmış ortaklaşa öyküler yarışmaya kabul edilmez.
  9. Sarıyer Belediyesi yarışmaya katılan eserleri basım, reklam, tanıtım, her türlü dijital, görsel, yazılı alanlarda yayımlama, yayma, kopyalama, çoğaltma, hakkına sahiptir.
  10. Yarışmada üç kategoride ilk üçe giren öykülere ödül verilecektir. Ayrıca ilk üç kategoride mansiyon ödülü verilecektir.
  11. Dördüncü kategoride Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü verilecektir.
  12. Yarışmaya gönderilen öykülerin bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığı, alıntı, kopya ya da başkasına ait olduğunun tespit edilmesi durumunda söz konusu öyküler yarışma dışı bırakılacak olup hukuki sorumluluğu da yarışmacıya ait olacaktır.
  13. Yarışmaya son başvuru tarihi 02 Mart 2020 olup son başvuru tarihinden sonra ulaşan öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler ya da teknik aksaklıklar nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurulardan Sarıyer Belediyesi sorumlu değildir.
  14. Öyküler Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Pınar Mahallesi, Günyüzü Caddesi No:2 Maslak-SARIYER / İSTANBUL adresine elden, APS, Kargo ve kurye ile gönderilebilir.
  15. Yarışma sonuçları 03 Haziran 2020 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan öykülerin sahipleri www.sariyer.bel.tr sitesinde yayınlanacaktır.
  16. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.
  17. Yarışmaya öykü gönderen yarışmacılar bu şartnameyi kabul etmiş sayılır.

Seçici Kurul Üyeleri:
1.ve 2.Kategori Seçici Kurul Üyeleri:
Hanım Karavelioğlu
Ceren Mansuroğlu
Ayhan Yeşiltaş
Murat Gürbüz
3.ve 4.Kategori Seçici Kurul Üyeleri:
Hülya Soyşekerci
Halil Genç
Kadir Yüksel

Ödüller:
Yarışmada dereceye girecek öykü sahiplerine şu ödüller verilecektir:
1.KATEGORİ
BİRİNCİYE: 1.500 TL
İKİNCİYE: 1.000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 750 TL
MANSİYON: 500 TL
2.KATEGORİ
BİRİNCİYE: 2.000 TL
İKİNCİYE: 1.000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 750 TL
MANSİYON: 500 TL
3.KATEGORİ
BİRİNCİYE: 5.000 TL
İKİNCİYE: 3.000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 2.000 TL
MANSİYON: 1.000 TL
4.KATEGORİ
Fakir BAYKURT Öykü Kitabı Ödülü: 5.000 TL
YARIŞMA TAKVİMİ
SON BAŞVURU: 02 Mart 2020
SONUÇLARIN İLANI: 03 Haziran 2020

İLETİŞİM: Çağrı Merkezi: 444 1 722/ Özcan AYDIN Dahili:3313 E- Posta: kulturvesosyalisler@sariyer.bel.tr Web: www.sariyer.bel.tr


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası