hayvanat bahçesi macerası

100. Yılda 12 Şubat Ruhu Şiir Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 4 Şubat 2020

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 14 Bin TL'dir

✍️ Yarışmanın konusu: Kahramanmaraş’ın düşman işgaline karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin anlam ve önemi

✉️ Yarışmanın katılım şekli: E-Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Ülke genelinde 18 yaşından büyük bireyler yarışmaya katılabilecektir.

Yarışma başvurusu bitti!

100. Yılda 12 Şubat Ruhu Şiir Yarışması

Bu yarışma, Milli Mücadelenin 100. yılı münasebetiyle; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde yürütülen Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde millî mücadele ruhunu yaşatmak ve kurtuluş coşkusuna sanatçıları da ortak ederek 12 Şubat ruhunun şiirin imkânlarıyla dile getirilmesini sağlamak.

Şiir Yarışması Katılım Şartları

  1. Yarışmaya 18 yaşından büyükler katılabilecektir.
  2. Yarışmaya katılacak şiirlerin daha önce herhangi bir yerde (basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir. Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmiş olduğu tespit edilen eserler ödül kazanmış olsalar dahi iptal edilecek ve eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.
  3. Şiirler “12 Şubat Ruhu” konulu olacak, Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin anlam ve önemini dile getirecektir.
  4. Bir şair, yarışmaya en fazla 1 (bir) şiir ile katılabilir.
  5. Şiirlerde tarz ve ekol sınırlaması yoktur.
  6. Şiirler bilgisayar ortamında Times New Roman yazı karakterinde, 1,5 satır aralığında ve 12’li yazı boyutunda A-4 kâğıdına yazılmış olacaktır. Gönderilen şiirlerin uzunluğu 100 satırı aşmamalıdır. Daha uzun şiirler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  7. Yarışmaya katılan şiirin sol üst köşesine sadece rumuz yazılacaktır. Aynı rumuz “Yarışmacı Bilgi Formu”na da yazılacaktır.
  8. Yarışmaya katılan eserler ve ayrı bir word sayfasına yazılacak olan “Yarışmacı Katılım Formu”, 04.02.2020 Salı günü saat 23.00’e kadar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yuzuncuyilsiiryarismasi@kahramanmaras.bel.tr internet adresine gönderilecektir.
  9. Yarışma sonuçları 08 Şubat 2020 tarihinde internet üzerinden http://www.kahramanmaras.bel.tr adresinden duyurulacaktır.
  10. Yarışmada ödül kazanan şiirlerle yarışmaya katılan şiirlerin her türlü yayın hakları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne aittir.
  11. Yarışmacılar, yarışma şartlarını ve seçici kurulun kararlarını kabul etmiş sayılacaklardır.

Seçici Kurul:
Prof. Dr. Mehmet Narlı
Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek
Duran Boz
Âdem Turan
Ramazan Avcı

Şiir Yarışmasının Ödülleri

Dereceye giren yarışmacılara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından aşağıdaki ödüller verilecektir: 1.Olan Yarışmacıya: 5.000TL 2.Olan Yarışmacıya: 4.000TL 3.Olan Yarışmacıya: 3.000TL Mansiyon alan yarışmacıya: 2.000TL

Ödül Törenine Katılım:
Ödül töreni dereceye giren yarışmacılara ayrıca bildirilecek olup dereceye giren yarışmacılar Kahramanmaraş’taki ödül törenine davet edilecek; il dışından dereceye giren yarışmacıların yol ücreti ile konaklama giderleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. İletişim adresi: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6 Tlf: (0344) 225 24 15-16 Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş

Katılım Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası