Avukat Cengiz Göral Makale Yarışması

✍️ Yazar: Yasemin Eyüpoğlu · 📅 Yayınlanma: 09.07.2023 · 🔄 Son güncelleme: 05.07.2026


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 31 Temmuz 2023

✍️ Yarışmanın konusu: Özgürlük, Demokrasi ve Adalet

✉️ Yarışmanın katılım şekli: E-Posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Avukat, hâkim, savcı, stajyer avukat, hukuk ve iletişim fakültesi öğrencileri ve gazeteciler katılabilir.

🏢 Düzenleyen: Bursa Barosu

Yarışma başvurusu bitti!

Başvurum ulaştı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Avukat Cengiz Göral Makale Yarışması duyuru görseli

Avukat Cengiz Göral Makale Yarışması

Bursa Barosu Avukat Cengiz Göral Makale Yarışması düzenliyor.

Katılım Koşulları:

  • Yarışmaya; avukat, hâkim, savcı, stajyer avukat, hukuk ve iletişim fakültesi öğrencileri ve gazeteciler katılabilir.
  • Her katılımcı yarışmaya 1 (bir) makale gönderebilir.
  • Bursa Barosu yöneticileri ve çalışanları, seçici kurul üyeleri ve bunların birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.
  • Daha önce yayımlanmış veya herhangi bir yarışmada ödül almış makaleler kabul edilmeyecektir.
  • Yarışmaya sadece elektronik posta ile yarişma@bursabarosu.org.tr adresine yapılan başvurular kabul edilecektir.
  • Yarışmacı elektronik posta iletisinin KONU kısmına ve E-POSTA İÇİNE kendi belirleyeceği “RUMUZ”u yazacaktır.
  • Ekli olarak gönderilecek makaleler A4 boyutunda Word dosyasına, 12 punto Times New Roman fontu ile yazılmalıdır.
  • Yarışmacı tarafından belirlenecek RUMUZ ekli olarak gönderilen her makalenin başında yer almalıdır.
  • Ekli form katılımcı tarafından eksiksiz olarak doldurulduktan sonra makalelerle birlikte epostaya Ek olarak gönderilecektir.

Avukat Cengiz Göral Makale Yarışması Ödülleri

  • Ödüller bir ödül gecesi düzenlenerek verilecektir.
  • Yarışmada, 1.lik ödülü, 2.lik ödülü, 3.lük ödülü ile 3 adet mansiyon ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır.
  • Yarışmanın parasal bir ödülü yoktur.
  • Ödül olarak dereceyi gösterir hatıra plaketi ve Başarı-Teşekkür Belgesi ve hatıra kabilinde hediyeler verilecektir.
  • Ödül alan ve yayımlanmaya değer görülen makalelerin yer aldığı bülten Baro dergisinde yayınlanacaktır.
  • Seçici Kurul tarafından ödüle ve yayımlanmaya değer görülen makaleler için telif ödenmeyecektir.

Sık sorulan sorular

Son başvuru tarihi ne zaman?

Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2023.

Kimler katılabilir?

Avukat, hâkim, savcı, stajyer avukat, hukuk ve iletişim fakültesi öğrencileri ve gazeteciler katılabilir.

Başvuru nasıl yapılır?

Başvuru şekli: E-Posta. Başvuru bağlantısı ve şartnamenin tamamı bu sayfada.

Yarışmanın konusu nedir?

Konu: Özgürlük, Demokrasi ve Adalet.

Yeni yarışmalardan ve yaklaşan son başvuru tarihlerinden haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.


Benzer İçerikler: