hayvanat bahçesi macerası






altKitap 2020 Öykü Ödülü Sonuçları

altKitap 2020 Öykü Ödülü Kazanan öyküler ve seçkiye girmeye hak kazanan öykü isimleri ve yazarları aşağıda belirtilmiştir.
Birinci – Hakkı Onur Ulu – Şefkateli Birahanesi’nin Gayriresmî Tarihi
İkinci – Tuğçe Öz – Yarın Buraya Birisi Gelecek
Üçüncü – Emel Karayol – Telekinezi


Ömer Seyfettin 100. Yılı Anısı Hikaye Yarışması Sonuçları

Yarışmada; Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisinde 215 hikaye, Yükseköğretim Öğrencileri (Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü ) Kategorisinde 63 hikaye, üyeler katagorisinde Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri 392 hikaye olmak üzere toplam 670 hikaye değerlendirmeye alındı. Ömer Seyfettin’i hatırlayıp, O’nun fikirlerini hatırlatmanın ya da  anılarını yaad etmenin, aynı zamanda da yeni hikayeleri ve hikayecilerimizi Türk edebiyatına kazandırmanın amaçlandığı yarışmada, jüri üyeleri hikayeleri hummalı bir çalışma ile titizlikle inceledi.




Kartal Belediyesi 23 Nisan Resim ve Şiir Yarışması Sonuçları

Kartal Belediyesi’nin; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği; ancak Koronavirüs salgını nedeniyle çocukların internet üzerinden katıldığı ‘Şiir Okuma ve Resim Yarışması’nın sonuçları, açıklandı.



Cemal Safi Şiir Yarışması Sonuçları

Bir yarışma şartnamesi ve gönderilen şiirleri değerlendirmek üzere şiir sanatında teorik - pratik açılardan farklı donanım ve birikimi olan 7 kişilik bir jüri oluşturuldu. Yarışmaya çok büyük bir teveccüh gösterildi. O kadar ki süre bittikten sonra dahi şiirler gelmeye devam etti. 2.236 e-posta ile yaklaşık 3.000 şiir gönderilmiş oldu.
Bundan sonraki süreçte önce şartnameye uymayan şiirler (hece vezniyle yazılmamış olanlar) elendi, uyan şiirler jüri tarafından belli kıstaslar çerçevesinde titizlikle değerlendirilerek puan verildi. Bu puanlama sonucunda dereceye girenler ile kitaba alınıp bastırılacak olanlar tespit edilmiş oldu. Cemal SÂFİ Şiir Yarışmasına yurtdışından da katılım olması bizleri ayrıca mutlu etti. Azerbaycan, Kırım, Makedonya, İran, Afganistan K.K.T.C. ve Etiyopya’dan şairler yarışmamıza şiirler gönderdiler. Bu şiirlerden ikisi TÜRK DÜNYASI ÖZEL ÖDÜLÜ ile ödüllendirildi. SÂFİ Ailesi de dört şiire “Aile özel ödülü” verilmesini uygun gördü. Böylece toplamda 12 şiire ödül verilmiş oldu.


17. Tudem Edebiyat Ödülleri Roman Yarışması Sonuçları

Edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 17. yılında çocuk edebiyatı alanında resimli kitap dalında, yetişkin edebiyatı alanında ise roman dalında düzenlenmişti.


QTurkey Kuantum Hikaye Yarışması Sonuçları

QTurkey Bilim Kurgu Hikaye Yarışması Sonucu
QTurkey Bilim Kurgu Hikaye yarışmasına 18 başvuru gerçekleştirildi. Bu başvurulardan kelime sınırları dahilinde olan 14 hikaye değerlendirilmeye alındı. Altı jüri üyesi tarafından değerlendirilen hikayeler Bilimsel Doğruluk, Okunabilirlik, İlgi Çekicilik, Toplumsal Fayda ve Özgünlük kriterleri çerçevesinde değerlendirildi. Birinci olan hikaye yazarına 1000 TL, ikinci ve üçüncü yazarlara ise 750 TL ve 500 TL olmak üzere para ödülü verildi.


Luna Yayınları Öykü ve Küçürek Öykü Yarışması Sonuçları

Toplamda 954 öykü değerlendirmeye alınmış olup, değerlendirme kurulumuzun yapmış olduğu özenli çalışma neticesinde, ilk aşamada yarışmaya katılan öykülerin 110’u finalist olarak belirlenmişti. Şimdi ise oldukça zorlanarak yaptığımız ikinci değerlendirmeden sonra dereceye giren ve mansiyon ödülüne layık görülen öyküler belirlendi.


Çorlu Öykü Yarışması Sonuçları

Çorlu Belediyesi tarafından 14 Ocak 2020 tarihinde başlatılan “Çorlu” konulu öykü yarışması sonuçlandı. Dereceye girenlere ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt takdim etti.



hayvanat bahçesi macerası