hayvanat bahçesi macerası

İstiklal Yoluna Vefa Edebiyat Yarışması


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 1 Mart 2019

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 15 Bin 750 TL'dir.

Yarışma başvurusu bitti!


Konu: Türk Milleti Milli Mücadeleyi cephe ve cephe gerisinde iki orduyla AİLECE yapmıştı. Cephede kazanılan destansı zafere cephe gerisindeki karınca ordusu da ortak olmuştu. Karınca Ordusunun ağır adımlara yaptığı bu büyük yürüyüş, Türk Milletini istiklale ve istikbale taşıdı.

Zaferden sonra Milli mücadeleyi anma etkinliklerinde cephe gerisine hak ettiği önemde yer verilmediği ve hakkında yeterli dokumanlar olmadığı için unutulmaya ve kaybolmaya yüz tutmuştur.

“İstiklal Yoluna Vefa projesi kapsamında, cephe gerisine dikkat çekmek farkındalık sağlamak ve (halen yaşanan ) yetersiz dokümanları zenginleştirmek amacıyla İstiklal Yolu Edebiyat Yarışması ve İstiklal Yolu Belgeleri Arşivi oluşturulması faaliyetleri planlanmıştır.

Türk Milleti Milli mücadeleyi ailece yaptığına göre, her ailede mutlaka şehit, gazi veya bir kahraman vardır; dolayısıyla her ailede hatıra, hikâye, belge v.b olabilir.

Proje sayesinde cephe gerisinin isimsiz kahramanları, unutulmuş olayları, kaybolmuş binaları/ortamları kapsamlı bir alan çalışmasıyla ortaya çıkarılması, son kuşak torunlar tarafından çağdaş, özgün edebi eserlere dönüştürülmesi, ebedileştirilmesi ve üretilmesi sağlanacaktır. Özellikle genç nesilde farkındalık, tarih bilinci oluşturmak ve minnet duygusu tesis etmek mümkün olacaktır.

Detaylar ve Başvuru için


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası