TUNA NEHRİNE ÖYKÜLER
Tuna Nehri ve ülkeleri konulu öykü yarışması
Diversity in Unity: Intercultural Dialogue Through the Waves of Danube Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog
Öykü yazarları için yarışmaya davet
AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Program desteğiyle “Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog” projesi kapsamında Tuna nehrinin aktığı ülkelerin kültürel zenginliklerini ortak tarihle pekiştirerek birbirine bağlandığı, Almanya’dan Türkiye’ye kültürlerarası diyalogların etkinliklerinden bir tanesi de TUNA NEHRİNE ÖYKÜLER – Tuna Nehri ve ülkeleri konulu öykü yarışması düzenlenmektedir.
AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında toplumların farklı kültürleri anlamasını sağlamak, toplumsal gelişmelerine farklı açılardan deneyimlemek üzere çeşitli kültürel etkinliklerin hazırlanmasına ve kurumlar arasında kalıcı diyaloğun kurulmasını sağlayacak platform olarak projelere destek olacaktır.
Diversity in Unity: Intercultural Dialogue Through the Waves of Danube (Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog) projesi Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında İstanbul Macar Kültür Merkezi önderliğinde Türkiye Avrupa Vakfı ve Kalem Kültür Derneği ortaklığında gerçekleşmektedir. TUNA NEHRİNE ÖYKÜLER – Tuna Nehri ve ülkeleri konulu öykü yarışması Türkiye’deki yazarlara edebiyat ile bu projeye katılma fırsatı veriyor.
Fuat Sevimay ve Hakan Akdoğan tarafından seçilen ilk 10 öykü Macarca, Türkçe ve İngilizce olarak 3 dilde ortak bir kitapta okurlarla buluşacak. Öykü yarışması etkinlikleri 2020 Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı’ndaki kitap lansmanı ile uluslararası edebiyat dünyasına tanıtılacak.
Ödüller: Birinci seçilecek öykünün yazarı 2020 Budapeşte Uluslararası Kitap Fuarı’nda etkinliğe davet edilecek. Seçilecek ilk 10 öykü İngilizce ve Macarcaya çevrilerek yayımlanacak. Öyküler sesli kitap haline getirilip Storytel’den yayınlanacak. Seçilen ilk 10 öykünün yazarına 6 aylık Storytel ücretsiz üyelik hediye edilecektir. Ayrıca “Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog” projesi kapsamında İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Çorum, Trabzon, Tekirdağ ve Bursa’daki etkinliklerine davet edilecekler.
Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca Macaristan Başkonsolosluğu İstanbul – Macar Kültür Merkezi sorumlu olup, herhangi bir şekilde AB’nin görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz. This publication has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Consulate General of Hungary in Istanbul – Hungarian Cultural Center in İstanbul and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
Başvuru Koşulları Yazarlar 18 yaşına geçmiş, 30 yaşından küçük olmalıdır. Katılım ücretsizdir. Katılımcılar Türkiye’de ikamet etmelidir. Her yazar bir öyküyle katılabilir. Öyküler boşluklar dahil 10.000 karakteri geçmemelidir. Öyküler daha önce yayımlanmamış olmalıdır. Başvurular sadece emaille yapılmalıdır. Postayla gelen başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Öyküler Tuna Nehri ve nehrin aktığı ülkelerle bağlantılı konular yer almalıdır. Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Moldavya, Ukrayna ve Romanya Başvurular 09 Eylül 2019, saat 18.00’e kadar yapılabilir
Öykü Yarışması Sonuçları: Tuna Nehrine Öyküler konulu yarışmanın kazananları ise şu şekilde: Ayşe Karlıdağ Süzer, Ayşe Şen Burak Özdemirci, Ceren Türkkan, Cihat Gemici, Ezgi Özbek Şenel, Fehime Özgür, Işıl Çelikel, Mert Çetin ve Ramazan Uğur Baranlı.