Amaç: 2019 yılında İstanbul İli sınırları içinde düzenleyeceğimiz Öykü Şenliği kapsamında yer alacak yarışmayla, yazmayı seven, öykü yazmaya ilgi duyan Lise (9.,10.,11. ve 12.Sınıflar) öğrencilerini (Devlet ve Özel Lise Öğrencilerini) bir şenlik heyecanı ile buluşturmak, Öğrencilerimize, dilimiz ve edebiyatımız üzerine düşünme ve yazma yolculuğuna çıkma olanağı vermek aynı zamanda toplumsal yaşam becerilerini Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile gençlik dönemlerinde buluşturmak. Katılım Koşulları: Yarışma öykü dalında, lise öğrencileri: 9., 10., 11. ve 12. Sınıflar olmak üzere düzenlendi. *Yarışma, İstanbul İl sınırları içinde yer alan devlet ve özel okullarında anılan sınıflarındaki öğrencilere açıktır. Her okul dilediği/uygun gördüğü sayıda öğrencinin birer öyküsü ile katılabilir. *Öykü’de işlenecek ana tema Dayanışma’dır. İstenildiği takdirde aşağıdaki iki paragraflardan yola çıkarak kaleme alınabilir.
Arkadaşımı çok üzen bir şey vardı. Onu aşmadan yeniden aramıza dönmesi zordu. Ona yardım edersem “gözlerindeki mutluluk parıltılarını yeniden görür müydüm acaba?”
Ayşe’nin yüzündeki gülümseme gittikçe hüzne dönüşüyordu. Bir şeyler vardı ama o bizimle paylaşmaktan çekiniyordu. Oysa biz onu çok seviyorduk ve o bizim için değerliydi. Birlikte onun sorunlarına nasıl çözüm olurduk ki? Önce anlamak gerekiyordu. Peki sonuçta “gözlerindeki mutluluk parıltılarını yeniden görür müydüm acaba?” *Yarışmaya gönderilecek öykü’nün daktilo, bilgisayar çıktısı olarak A4 ölçülerinde 3 sayfadan uzun olmamalıdır. Bilgisayarda “Times New Roman” yazı karakteriyle “12 punto”, “1,5 aralık” olarak yarışma adresine, e-posta, posta, kargo yoluyla ya da elden ulaştırılmalıdır. *Öykü’de Türkçe’nin anlatım olanaklarına ve yazım (imlâ) – noktalama kurallarına özen gösterilmelidir. *Özgün ve yeni olması istenen/beklenen öykü, okul adı; öğrencinin ve öğretmeninin adı-soyadı, sınıfı ve iletişim bilgileri mutlaka belirtilmelidir. *Yarışma için kaleme alınacak öyküler daha önce yayımlanmamış ya da herhangi bir yarışmada derece almış olmamalıdır. *Öyküsünün ekinde, öğrencinin velisinin “muvafakatname” (izin belgesi)’nin gönderilmesi gereklidir. Bu koşul öykü teslim tarihi olan 30 Eylül 2019 tarihinde öğrenci 18 yaşını doldurmamış olması durumunda gereklidir. (2001 yılından den sonra doğanlar için gereklidir.) *Ödül alan öyküler olarak ve/veya yayınlanmaya değer bulunan öyküler birlikte ve/veya ayrı ayrı öğrencilere duyurusu yapıldıktan sonra 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) olarak 5 yıl süre ile her türlü kullanım (yazılı ve/veya elektronik basım, yayım, tanıtım gibi) hakkına sahiptir.
Yarışma Takvimi: Son Başvuru Tarihi: 30 Eylül 2019, Pazartesi Saat: 17.00 Ön Eleme Tarihi : 31 Ekim 2019, Perşembe Saat: 17.00 Jüri Değerlendirme Tarihi: 30 Kasım 2019, Cumartesi Saat: 17.00 Ödül Açıklama Tarihi: 05 Aralık 2019, Perşembe Saat: 17.00 Tören Tarihi : 05 Aralık 2019 Dünya Gönüllülük Günü’nde, Ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizin duyurusu sırasında açıklanacaktır. Seçici Kurul: Doç. Dr. Necdet Neydim, Jüri Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tapan, Jüri Üyesi Şehnaz Ersoylar, Jüri Üyesi Hatice Gök, Jüri Üyesi - Yeküv adına
Ödüller: Birinci Öğrenciye 1.250.- TL (Binikiyüzelli TürkLirası) İkinci Öğrenciye 1.000.- TL (Bin Türk Lirası) Üçüncü Öğrenciye 750.- TL (Yediyüzelli Türk Lirası) ve 7 Öğrenciye 250.- TL’şer (İkiyüzelli’şer Türk Lirası) (7 öğrenci x 250.- TL) değerinde, kırtasiye/kitap hediye çeki verilecektir.
Başvuru adresi: Öykü’lerin elden ya da ücreti göndericiye ait olmak kaydıyla posta-kargo yoluyla ya da e-posta olarak 30 Eylül 2019, Pazartesi Saat: 17.00’ye kadar), 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı, Mecidiyeköy Mahallesii Ortaklar Cad. Bahçeler Sok. Şahin Apt. No.2 Daire 9, Şişli, 34394 İstanbul Tel: 444 28 39 Faks: 0212-275 52 44 e-posta: yekuv@yekuv.org
Öykülerin başkasına ait, alıntı, kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır. Öykülerde işlenen düşüncelerden doğabilecek hukuki sorumluluklar öykü sahiplerinindir.