hayvanat bahçesi macerası

Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülleri


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 5 Kasım 2019

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 6 Bin TL'dir

✍️ Yarışmanın konusu: Serbest

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Posta/Kargo ya da Elden

Yarışma başvurusu bitti!

Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülleri

Amaç Çocukların bilincini kirletmeyen, çocukların estetik algılarını geliştiren, edebiyattan zevk almasını sağlayan Türkçe eserlerin ortaya çıkarılması ve çocuk edebiyatına dikkat çekilmesi.

Şartname 1) 2017 yılında verilmeye başlanan Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı “Çocuk Edebiyatı Ödülleri”, her yıl 21 Aralık’ta düzenlenen bir törenle sahiplerini bulacaktır. 2) Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı “Çocuk Edebiyatı Ödülleri” yarışmasına bu yıl, 30 Eylül 2018 ile 30 Eylül 2019 tarih aralığında yayımlanmış eserler kabul edilecektir. 3) Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı “Çocuk Edebiyatı Ödülleri”, öykü, roman ve şiir kategorisinde, 7-14 yaş aralığı için yazılmış eserlere verilecektir. Her üç türden bir eser ödüllendirilecektir. 4) Her üç kategorideki eserin her biri için ödül tutarı 2.000 TL .dir. Eser sahibi farklı kategorilere tek eser ile katılabilir. 5) Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülleri‘ne uygun bulunan eser sahiplerine “ODTÜ-KYÖV OKULLARI” nda söyleşi ve imza günü düzenlenecektir. 6) Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülleri Jürisi; a) Çocukların estetik algılarını geliştirecek, b) Okuma zevkini teşvik edecek, c) Düş gücünü ve yaratıcılığını artıracak, d) Çocukların ilgi, ihtiyaç ve gelişimlerine, dil ve anlam evrenlerine uygun, eserlere öncelik tanıyacaktır. 7) Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı “Çocuk Edebiyatı Ödülleri”ne katılmak isteyen edebiyatçılar; a) Eserin 7 adet kopyası yarışma takvimine uygun olacak zamanda elden veya kargoyla ödül sekreterliğine ulaştırılmış olmalıdır. b) Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı “Çocuk Edebiyatı Ödülleri” başvuru formunu internetten indirip ( Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı sitesinden ulaşabilirler) doldurarak eserleriyle birlikte ödül sekreterliğine ulaştırmalıdırlar. c) Takvim dışı başvurular kabul edilmeyecektir. d) Yarışmaya yazarlar kendileri başvurabildiği gibi yayınevleri de başvurabilecektir. Yayınevleri başvurduğunda, eser sahibinin onayını içeren bir belgeyi ödül sekreterliğine ulaştırmaları gerekir. KYÖV Çocuk Edebiyatı Ödülleri yarışmasında ve herhangi bir nedenle daha önce ödül alan eserler yarışma kapsamı dışında tutulacaktır. e) Eserler, ödül sekreterliği adresine ulaştırılacaktır.

Jüri 1) Şerif ÜNAN (KYÖV Yönetim Kurulu Başkanı) 2) Cahit ÖKMEN ( ODTÜ GV Okulları Türkçe ve Edebiyat Koordinatörü) 3) Yrd. Doç. Dr. Hülya ÇEVİRME (Kocaeli Üniversitesi Çocuk Edebiyatı ) 5) Nesli SARI (ODTÜ KYÖV Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) 4) Oya GÜNDÜZ AKSU (Şair, Yazar) 6) Selma GÜN (Şair, Yazar, Ressam)

İletişim ODTÜ-KYÖV OKULLARI ( İLK – ORTA – LİSE) Burcu YİĞİT- Kurumsal İletişim Uzmanı Tel: 0 262 226 10 42 Dahili: 37 E-mail: burcuyigit@odtu-kyod.k12.tr Başvuru formu ve şartname için web adresi: https://www.kyov.org Adres: Serdar Mah. (Arızlı Mevkii Radar Üstü) Tekin Sok. No:16 41100 İZMİT

Başvuru Formu


Benzer İçerikler:

hayvanat bahçesi macerası