Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması

✍️ Yazar: Uğur Atmaca · 📅 Yayınlanma: 11.10.2026


🗓️ Yarışmanın son başvuru tarihi: 15 Ekim 2026

🏆 Yarışmanın toplam para ödülü: 35 Bin TL'dir

✍️ Yarışmanın konusu: Sinema

✉️ Yarışmanın katılım şekli: Elden/Kurye/Posta/E-posta

❗ Yarışmadaki kısıtlar: Sinema alanında çalışan düşünür, yazar ve akademisyenler, 2025-2026'da yayımlanmış kitap veya makaleleriyle katılabilir.

🏢 Düzenleyen: Eskişehir Uluslararası Film Festivali (Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi)

📚 Başvuru biçimi: Tek eser veya yayımlanmış kitap

🔢 Gönderilebilecek eser sayısı: Kişi başı 1 eser (kitap veya makale)

📢 Sonuçların açıklanma tarihi: 23. Eskişehir Uluslararası Film Festivali bitimine kadar

Yarışma başvurusu devam ediyor...

Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması duyuru görseli

⚠️ Başvurmadan önce dikkat edilecekler

  • Kitaplar 2025 veya 2026'da basılmış, makaleler 2025 veya 2026'da bilimsel ya da sinema/kültür/sanat dergilerinde yayımlanmış olmalıdır.
  • Çeviri eserler, birden fazla yazarlı eserler, daha önce ödül almış eserler ve yalnızca elektronik ortamda yayımlanmış kitaplar kabul edilmez.
  • Kitaplar 5 basılı nüsha olarak gönderilir, PDF versiyonu ayrıca e-postayla iletilir.
  • Başvuruya fotoğraflı özgeçmiş ve iletişim bilgilerini içeren tek sayfalık bir belge eklenmelidir.

Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği Eskişehir Uluslararası Film Festivali kapsamında her yıl verilen Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması, 23. festival için başvuruya açıldı. Daha önce “Sinema Kültürüne Katkı Yarışması” adıyla düzenlenen yarışma, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Savaş’ın anısına artık onun adını taşıyor.

Yarışmanın amacı, Türkiye’de sinema kültürünün gelişmesine ve sinemanın düşünsel boyutunun zenginleşmesine katkıda bulunmak üzere bu alanda çalışan düşünür, yazar ve akademisyenleri desteklemek.

Kategoriler

  • En İyi Sinema Kitabı
  • En İyi Sinema Makalesi

Katılım Koşulları:

  • “Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı” yarışması sinema alanında çalışan düşünür, yazar ve akademisyenlere açıktır.
  • Kitap başvuruları 2025 ve 2026 yılı içinde basılmış kitaplar için geçerlidir.
  • Makaleler, bilimsel dergilerde veya sinema/kültür/sanat dergilerinde 2025 ve 2026 yılı içinde yayınlanmış olmalıdır.
  • Çeviri eserler yarışmaya başvuramaz.
  • Başvuru, eser sahipleri tarafından yapılacaktır.
  • Birden fazla yazarı olan eserler (kitap veya makale) yarışmaya başvuramaz.
  • Başvuru sahibi, genel hukuk kuralları ve özellikle Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eserin orijinalliğinden ve herhangi bir hak ihlaline yol açmadığını, buna ilişkin olarak her türlü hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul etmektedir.
  • Aynı yazar yarışmaya birden fazla eseri ile (kitap ve makale/kitap veya makale) katılamaz.
  • Daha önce ödül kazanmış kitap ve makaleler yarışmaya katılamazlar.
  • Kitap ve makalelerin dili Türkçe olmalıdır.
  • Sadece elektronik ortamda yayınlanmış kitaplar yarışmaya katılamazlar.
  • Yarışmanın değerlendirme jürisi bu yarışmaya katılamaz.
  • “En İyi Sinema Kitabı” için başvuracak eserin daha önce basılmamış (2. Basım, 3. Basım vb.) olması gerekmektedir.
  • Başvurulara eser sahiplerinin fotoğraflı özgeçmişleri ve iletişim bilgileri (tek sayfa) eklenecektir.
  • Kitaplar basılı hali ile HAKAN SAVAŞ SİNEMA KÜLTÜRÜNE KATKI YARIŞMASI / Prof. Dr. Barış Kılınç / Anadolu Üniversitesi / İletişim Bilimleri Fakültesi / Tepebaşı / 26470 / Eskişehir adresine elden, kurye veya taahhütlü posta ile beş (5) adet gönderilmelidir. Kitapların PDF versiyonları ise egemen_ozcan@anadolu.edu.tr adresine ayrıca yollanmalıdır. Makaleler ise yine egemen_ozcan@anadolu.edu.tr adresine e-posta ile yollanmalıdır. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
  • Son başvuru tarihi 15 Ekim 2026’dır. Bu tarihten sonra ulaşan projeler (postadaki gecikmeler dahil) değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışma sonuçları 23. Eskişehir Uluslararası Film Festivali bitimine kadar duyurulacak ve ödüller sahiplerine festivalde verilecektir.

Yarışma Şartnamesi

Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması Ödülleri

  • En İyi Sinema Kitabı: 20.000 TL
  • En İyi Sinema Makalesi: 15.000 TL

Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması Jürisi

  • Prof. Dr. Barış Kılınç (Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi)
  • Prof. Dr. F. Mutlu Binark (Hacettepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi)
  • Prof. Dr. Zeynep Çetin Erus (Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi)
  • Prof. Dr. Hasan Akbulut (İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi)
  • Enis Rıza (Yazar ve Yönetmen)

Geçmiş Yıllar

Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması’nın önceki dönemlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz:


Benzer İçerikler: